De frustratie zat bij een hoop supporters hoog gisteravond na Rangers FC – Feyenoord. Bij mij ook en dat is op zijn zachts gezegd een understatement. Alhoewel ik niet geloof dat spelers het veld opstappen met het idee: zo, vandaag gaan we de kantjes er eens vanaf lopen, kreeg ook ik het idee dat niet voor elke meter werd gestreden.

Nu alles weer een beetje gezakt is besef ik dat we naar twee matige ploegen hebben zitten kijken en dat de winnende ploeg met net even iets meer overtuiging speelde. Hoewel de eerste grote kans voor Feyenoord was en onze jongens pas ná het penalty-moment in de problemen kwamen had ik ik toch het idee dat deze wedstrijd nog gekeerd kon worden. Helaas lukte dit niet, ondanks dat Feyenoord in de tweede helft de betere ploeg was.

Dat Karsdorp aan de basis stond van de tegengoal zal hem zelf nog het meest dwars zitten van iedereen die Feyenoord lief heeft. Want Feyenoord lief, dat heeft hij. Des te harder komt hetgeen dat hij van een groepje zichzelf noemende supporters voor de kiezen heeft gekregen aan. Kritiek is prima, nodig zelfs, en spelers laten blijken dat je niet tevreden bent over hun prestaties is een logisch gevolg van een avond als gisteren. Maar spelers en familie bedreigen is een grens overgaan die niets maar dan ook niets met Feyenoord van doen zou moeten hebben. Daarmee zet je jezelf als supporter buitenspel en het legioen voor paal. Even normaal gaan doen, verdomme!

De kritiek op trainer Jaap Stam begint ook een beetje aan te zwellen. Ik begrijp zelf ook niet waarom een aankoop als Marcos Senesi, die je graag wilde hebben en waarvoor Feyenoord diep in de buidel heeft getast, op de bank laat. Rustig brengen is de uitleg. Schei toch uit, het is een Argentijn die tot voor kort in zijn eigen competitie speelde en vorige week terug kwam van interlandwedstrijden! Die is gewoon fit en kan echt wel voetballen. Als je hem laat verpieteren op de bank wordt het straks helemaal niets met hem. De wedstrijd van gisteren vroeg om een type Senesi. Een type: tot hier en niet verder. Wat mij betreft mag hij snel gebracht worden, al gaat dat ten koste van Ié, Botteghin of wellicht Karsdorp. Dus effe normaal doen Jaap, met dat trainers gelul van wennen en rustig brengen.

Vorige week, tijdens Feyenoord – ADO Den Haag, moest er weer eens een straf voor vuurwerk afsteken worden uitgezeten. Onwijs balen want er werden supporters gestraft die er helemaal niets mee te maken hadden èn het scheelt een behoorlijke dosis sfeer in het stadion. Uitgerekend tijdens de ‘knuffelactie-dag’ van het Sophia kinderziekenhuis. Hier moet echt van geleerd worden. Straks kunnen we wedstrijden gaan spelen zonder publiek want de KNVB zal geen duimbreed toegeven. Ik zou zeggen: hou het beperkt tot een paar fakkels, daar kom je wellicht wel mee weg. Hou het vuurwerk afschieten vanuit het vak en de zware knallers achterwege anders zitten we straks met de hele Noordzijde thuis tijdens een wedstrijd. Ook hier is het devies: effe normaal blijven doen alsjeblieft.

Zondag Emmen-uit. Dit zou geen probleem moeten zijn voor Feyenoord. Winst daar moet het startschot zijn van een mooie serie tegen mooie tegenstanders. Leve Feyenoord één!

Met rood/witte groet,

Julian Heel

@FeyenoordJuul