Ja hoor, het gaat gebeuren! Waar we allemaal bang voor waren is aan het beginnen. We zagen het allemaal al aankomen, maar nu moeten we er toch aan gaan geloven. De apocalypse is nabij, en wij kunnen er helemaal niets aan veranderen.


Feyenoord gaat nu dus echt spelers verkopen. Ja, u leest het goed. Feyenoord gaat nu echt spelers verkopen.

Daarnet is bekend geworden dat het wel eens zo kan zijn dat binnen afzienbare tijd onze immer geliefde knuffel Italiaan Graziano Pelle verkocht gaat worden aan de nieuwe club van de Koemannetjes, Southampton. Hierbij zou een fee van ommenabij de 10 miljoen keiharde euries gemoeid gaan. Is dat te weinig? Ja natuurlijk is dat te weinig. Voor iemand die garant staat voor rond de 25 goals per seizoen en nog een doorlopend contract heeft is dat natuurlijk veel te weinig.

Ik schaam me eigenlijk om dit te zeggen, maar als ze bij 020 zo’n speler hadden gehad, hadden hunnie er gewoon 700 miljoen voor gevraagd. Dat komt natuurlijk een beetje door die ongegeneerde Amsterdamse bluf. Wij noemen dat ook wel retardisme. Maar in dit geval had Feyenoord uiteraard veel hoger moeten vragen en moeten krijgen.

De Vrij, Janmaat, Indi, Clasie, Vilhena en Boetius. Voor allemaal is er interesse in de gore markt van het voetbal. De zaakwaarnemers liggen in de bosjes te wachten op een aanbieding om vervolgens voor zichzelf een zo groot mogelijke gage te scoren. Voetballers worden hun hoofd gek gemaakt met de wildste transferverhalen. Te gek voor woorden. Buiten sluiten die zaakwaarnemers.

Word een Stefan de Vrij nu echt beter van een transfer naar Lazio Roma? Een club die uiteen spat van het neonazisme. Een club die erom bekend staat dat hun eigen spelers, als het er toe doet, gewoon maximaal de tering kunnen genieten. Nee, daar word zo’n boertje uit Ouderkerk aan den IJssel niet beter van. Ja, natuurlijk wel in zijn portemonnee, tenminste, als hij überhaupt betaald gaat worden. Maar natuurlijk niet op voetbal gebied. Natuurlijk, de serie A staat te boek als een grote competitie, maar waarschijnlijk doelen ze dan op het feit dat er 20 teams in de competitie spelen. Bij de UEFA staat de serie A op de 4e plek van belangrijkste competities in Europa. Een tip, als je lekker wil slapen, kijk dan naar de serie A.

Van de week werd ook bekend dat onze held Bruno Martins Indi in de belangstelling staat van het meest onpasselijke team van de wereld, de Barcelona FC. Of dit waar is valt nog te bezien. Bruno heeft daar niets te zoeken. Sinds Eufemiano Fuentes achter de tralies belande is de Barcelona FC ook de weg kwijt.

Ik pleit ervoor om alle op geld beluste zaakwaarnemers eens met pek en veren uit voetballand te jagen. En als ze niet willen rennen, gewoon de honden erop af sturen. Deze mensen verpesten het voor de jonge talenten. Ze maken ze het hoofd dol, om er zelf rijk van te worden. Laat deze mensen nou eens een gedegen ontwikkelingsplan, oftwel een POP, uitstippelen. En nee, dan bedoel ik niet voor henzelf, maar echt in het belang van de ontwikkeling van de voetballer in kwestie.

Zaakwaarnemers, het gajes van de voetballerij, ik walg van ze.