De aanloop

Natuurlijk was de 1-1 tegen Heracles Almelo geen fijne generale. Maar op een Europese donderdagavond kon van alles.

De wedstrijd

Young Boys. Echt niets bijzonders. Maar Feyenoord liet zich verrassen in Bern. De tegenstander kwam twee keer in het strafschopgebied, en twee keer was het rood alarm. Eerst dacht Edgar Ié dat hij aan het handballen was. Later kon Kenneth Vermeer weinig doen aan een makkelijk vallende tegenstander. Assalé en Nsame hadden geen moeite om vanaf elf meter raak te schieten. Ié viel vlak hierna geblesseerd uit en werd vervangen door Eric Botteghin.

Het werd een vervelende avond voor het meegereisde Legioen. Dat zag eigenlijk maar twee kansen. Luis Sinisterra had nog wel de mooiste, en na een uur kwam ook Orkun Kökcü niet tot scoren. Eigenlijk was er maar één speler die een voldoende haalde aan Rotterdamse zijde, en dat was Marcos Senesi. Op kunstgras.

Het oordeel

Volgens trainer Jaap Stam domineerde Feyenoord. Tsja, wat ga je daar dan nog op zeggen? En die wissels dan? Het is dat Porto en Rangers de punten deelden op dezelfde avond, dus all is not lost, yet. Maar de volgende wedstrijd is wel tegen de aartsrivaal. En niet in De Kuip.

Het geduld van Het Legioen raakt op!

Joop

@joopb68lfc