Gisteren werd bekend dat Napoli op last van de Italiaanse politie en justitie (voorlopig) geen kaarten beschikbaar stelt aan Feyenoord supporters. Onduidelijk is de exacte reden waarom dit besluit door de Italiaanse autoriteiten is genomen, maar je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te concluderen dat dit met de reis naar Rome van 2 jaar geleden te maken heeft.

Twee weken geleden overkwam OGC Nice hetzelfde omdat er ook bij hun in het verleden in Frankrijk rellen waren tussen beide supportersgroepen en de Italiaanse overheid bang was dat Napoli supporters wraak wilden gaan nemen op de Fransen.

Ook de supporters van Napoli hebben trouwens een niet al te beste naam. Je hoeft dus ook niet heel lang op YouTube te zoeken om te zien dat Napoli supporters een stel fakelgooiende, messentrekkende en vechtende idioten zijn, die het uitvak in het Stadio San Paolo regelmatig trakteren op een heet welkom.

Zeker gezien de gebeurtenissen in Rome zullen dus alle seinen op rood staan voor de Italiaanse autoriteiten. Maar behalve deze voorgeschiedenis is het natuurlijk Champions League onwaardig als je als derde stad van Italië niet in staat bent om circa 3000 uitsupporters te ontvangen. Ik hoop dat Feyenoord ook daadwerkelijk vol druk uitoefent, via de UEFA en KNVB, om alsnog kaarten los te peuteren voor onze eerste CL uitwedstrijd in meer dan 10 jaar.

Feyenoord zou er dan ook goed aan doen om hierin op te trekken met FSV de Feijenoorder, om te laten zien dat ze er echt alles aan doen om dit voor de supporters te regelen. Ik ben namelijk bang dat er in het Maasgebouw een gedachte is die zegt: “geen officiële uitsupporters is geen verantwoordelijkheid, en wij vinden het wel best zo!” Alleen met daadkracht, volharding en transparantie denk ik dat deze zaak tot een goed uiteinde wordt gebracht.

Mocht het niet lukken om kaarten voor uitsupporters te regelen hoop ik dat de directie en de business club thuisblijven. Dat zou een goed statement zijn om de supporters te steunen. Ik geloof namelijk niet in tand om tand, om vervolgens ook in de Kuip geen Italianen toe te laten. Beter laat je dan zien hoe het wel hoort!

“You can’t ban a Feyenoord Fan”

Eén ding staat voor mij wel vast, er zullen eind september vele Feyenoorders naar Zuid-Italië afreizen om ons cluppie te steunen (you can’t ban a Feyenoord-fan). Hotels en vluchten zijn zelfs al geboekt, dus dat er afgereisd gaat worden staat voor mij wel vast. Wel hoop ik dat, als het niet lukt om via Feyenoord kaarten te krijgen, iedereen gebruik maakt van zijn gezonde verstand.

Reacties op sociaal media als: maar zonder kaarten uitsupporters wordt het pas echt een teringzooi in Napels, daar walg ik namelijk van. Dat je ook zonder kaart alsnog probeert binnen te komen snap ik ,alleen neem je dan zelf het risico dat het niet lukt en dat je de stad/Italië uitgezet wordt. Op zich natuurlijk belachelijk als je alleen je club wil steunen, maar niet piepen of Feyenoord de schuld gaan geven als het mis gaat.