Feyenoordsupporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft zijn of haar Feyenoord leven op geheel eigen wijze, in een mate van fanatisme die het best in zijn of haar leven past. Maar één ding hebben we allemaal gemeen. Je kunt ons geen successupporters noemen. Verwend met veel titels en bekers zijn we al jaren niet, maar dat lijkt de liefde voor de club juist elk jaar alleen maar sterker te maken.

Zonder al te dramatisch te worden, ga je in deze magere jaren onbewust de vraag “Wat als…?” jezelf wat vaker stellen. Wat als de bekerfinale in 2010 gewoon over één wedstrijd was gegaan? Wat als John Guidetti twee jaar geleden thuis tegen RKC zijn shirt had aangehouden na zijn benutte penalty? En wat als Lex Immers vorig seizoen thuis tegen Dynamo Kiev die volley van dichtbij wel gewoon binnen had geschoten?

Een hoop momenten die door je hoofd kunnen schieten als je terugdenkt aan onze recente geschiedenis. Soms is het een fractie van een seconde of slechts een paar centimeter die onze toekomst er heel anders uit had kunnen laten zien. Heeft terugkijken zin? Nee, ben je geneigd te zeggen. Het is allemaal toch niet meer te veranderen. Maar af en toe dagdromen over hoe het had kunnen zijn, is helemaal niet verkeerd.

De Wat als…? vraag kan je ook stellen met betrekking op de (nabije) toekomst. Wat als we de komende zeven wedstrijden ‘gewoon’ winnen? Mogen we ons dan weer opmaken voor een voorronde CL. Of Wat als we de komende zeven wedstrijden te weinig punten pakken, we play-offs moeten spelen en we ouderwets overal naast grijpen voor het komende seizoen? En Wat als de halve selectie de komende zomer de deur uitloopt en het Martin van Geel niet lukt om hier met de bekende beperkte middelen waardige opvolgers voor te vinden?

Dagdromen over onze grote liefde. Het is dat ik tussendoor ook af en toe moet werken, maar wat is het toch heerlijk om de 101 verschillende scenario’s continu door mijn hoofd te laten spoken. Ongetwijfeld ben ik niet de enige die zijn dagen en weken zo doorbrengt. Ik ben benieuwd wat jullie favoriete Wat als…? moment is. Waar gaan jouw gedachte dagelijks naar uit?

Het delen van zulke verhalen maakt het verlangen naar succes wellicht alleen maar sterker. Maar hoe lang dat succes ook nog op zich laat wachten en hoe vaak er ook nog situaties gaan voorvallen die we ons nog lang zullen heugen, de liefde voor onze club zal nooit overgaan. En dat is maar goed ook. Want wij zijn Feyenoord!