Vannacht ging er een lijstje rond op Twitter met namen van spelers die van hunnie naar ons zijn gekomen en een paar die van ons naar hunnie zijn gegaan, en ik dacht laat ik nou eens uitzoeken wie, wat, waar. Ten eerste is het geen complete lijst waarschijnlijk dus knal de vergeten spelers maar in de comments op de website van WijZijnFeijenoord.


Volgens de één ben je een Feyenoorder als je het shirt draagt, volgens de ander als je vanuit de jeugd doorstroomt naar het eerste. Maar die stappen tegenwoordig ook weer snel op om ergens anders flink veel geld te gaan verdienen. Over één ding kunnen we het denk ik wel eens zijn, clubliefde bestaat bijna niet meer. Het is ook verdomd lastig aan te geven wanneer ben je nou dit of dat.

De lijst staat in willekeurige volgorde:

Nou hier kunnen we kort over zijn, Johan Cruijff, is natuurlijk gewoon één van hunnie die even wraak kwam nemen op het bestuur en ons in 1984 de dubbel bezorgde. Helaas heb ik daar weinig van meegekregen want ik zat toen als militair in Duitsland bij de NATO. Het kampioenschap leverde me wel 2 weken gevangenisstraf op omdat ik de op de kazerne de Duitse vlag had vervangen voor een Feyenoordvlag dat weekend. Ik zeg altijd voetballer van de eeuw na één jaar Feyenoord, dat zegt genoeg.

Angelo Charisteas, een Griek, die zijn beste wedstrijden voor Griekenland en Werder Bremen speelde. Kwam naar hunnie heeft er 3 jaar gespeeld en ons bestuur dacht laten we die maar even halen. Dat was een foutje, want zowel bij hunnie als bij ons was het niet de spits die het was bij Werder en het Griekse elftal. Was een broodvoetballer, dus een passant, en in mijn ogen nooit een Feyenoorder geweest maar ook geen ajacied. Hij heeft daar wat meer wedstrijden gespeeld dan bij ons.

Rene Notten, (God hebben zijn ziel) is in mijn beleving een man van Twente, 3 jaar bij hunnie en 4 jaar bij ons. Dat maakt hem zowel geen ajacied als geen Feyenoorder.

Jan Everse, ging van ons naar Hunnie, is een Rotterdammer maar geen Feyenoorder en evenzo geen van hunnie.

Arnold Scholten, opgegroeid in de jeugd bij FC Den Bosch, speelde 3 jaar bij hunnie, toen 5 jaar Feyenoord en daarna weer 2 jaar hunnie. Vul zelf maar in. In mijn beleving geen Feyenoorder want hij zat in het complot groepje van Peter Bosz om Willem van Hanegem te ontslaan. Voor mij is hij één van hunnie.

Simon Tahamata, speelde 5 jaar in de jeugd en 4 jaar in het eerste als prof bij hunnie en 3 jaar bij Feyenoord, dus gewoon één van hunnie, terwijl hij bij de Kuip groot staat afgebeeld op een muur.

Denny Landzaat, 12 jaar hunnie en 3 jaar bij ons, ik heb hem nooit gemogen en hij heeft nooit een fatsoenlijke wedstrijd gespeeld voor Feyenoord. Zie hem nog een balletje terugtikken tegen 020 wat een tegengoal opleverde. Pronkte ook iets teveel met de fside, een rasechte hunnie.

Keje Molenaar, jeugd bij Volendam, gewoon 4 jaar bij hun en bij ons. Voor mij een Volendammer met een voorkeur voor hunnie.

Ronald Koeman, onze trainer van een paar jaar terug. Bracht ons weer wat richting de top met spitsen als Guidetti en Pellè. Is Groninger, 3 jaar bij hunnie gespeeld en 3 jaar bij ons. Nooit negatief over onze club maar het algemeen beeld is dat hij een man van Barca en PSV is. Daar behaalde hij zijn grootste successen. En als trainer na wat decepties, bij Feyenoord weer tot leven gekomen en doet het nu prima in Engeland. Voor mij geen Feyenoorder.

John van Loen, is natuurlijk gewoon een gozert uit “Utreg mijn stadje, woah”. Speelde 2 jaar bij hunnie en 4 bij ons, geen Feyenoorder en geen van hunnie maar gewoon een Bunniker.

Peter van Vossen, maakte furore bij Vlissingen. Het was al bekend dat hij zelfs supporter was van ons clubje, maar desondanks ging hij toch bij hun voetballen. Weliswaar maar 2 jaar, maar toch. Ik zal nooit bij hunnie gaan werken ook al bieden ze het 3dubbele. Heeft wel een jaar meer bij ons gespeeld als daar.

Ruud Geels, speelde net zo veel bij ons als bij hunnie 4 om 4. Was echter veel succesvoller daar. Ik zie hem niet als een Feyenoorder.

Eddie Pieters Graafland, 8 jaar hunnie en 12 jaar ons. Ik zie hem mede door 6 mei 1970 als een Feyenoorder.

Theo van Duivenbode, zit nu ergens in de directie of zo daar, heeft zowel bij hun als bij ons gespeeld. Voor mij geen Feyenoorder.

Robbie Witschge is ook een leuke, heeft maar 4 jaar bij hun gespeeld en 6 bij ons en heeft meer prijzen bij ons gewonnen dan bij hun. Toch zie ik hem meer als één van hunnie omdat hij daar ook zijn jeugd heeft doorgebracht en vooral door die klootzak van een broer van hem.

Wim Jansen, 15 jaar Feijenoord en 2 jaar hunnie. Goh wat was ik toen kwaad zeg, en nee ik gooide die ijsbal niet. Hij was echter wel weer snel terug bij zijn Feyenoord en doet nu uitstekend werk op Varkenoord. Is natuurlijk gewoon een Feyenoorder.

Johnny Rep, nooit in de jeugd daar gespeeld, 4 jaar hunnie en 4 jaar bij ons, maar gezien zijn successen daar gewoon eentje van hunnie.

Tsjeu la Ling, opgegroeid en gevoetbald in de jeugd van ADO, 7 jaar hunnie en 2 bij ons en zit nu weer in een of andere commissie daar. Dus gewoon een ajacied.

Dean Gorré, niet uit de jeugd van ons maar van SVV. Drie jaar bij ons en drie jaar bij hunnie, net zo min Feijenoorder als ajacied. Beroemd om de weddenschap met Romario, niet om zijn goede spel. Tenminste ik kan het me niet herinneren.

Martin van Geel (nee zijn vrouw is hier niet bij betrokken), is gewoon een Willem 2’er. Twee jaar bij hunnie en 2 jaar bij ons en nu al langer technisch directeur bij ons dan bij hunnie. Voor mij geen Feyenoorder, maar een medewerker van onze club.

Henkie Timmer, de man die meer borsten in de skihut klem pakte dan ballen zondags op de goal in de Kuip. 4 jaar Feijenoord en 1 jaar op de bank daar. Komt uit de Zwolse hoek, voor mij geen issue, meer Feyenoorder dan hunnie, maar geen echte Feyenoorder.

Tim de Cler, vaste stapmaatje van Henkie Timmer, 5 jaar hunnie en 4 jaar ons, meer één van hunnie dan van ons.

Leonardo de Vitor Santiago, die kennen we denk ik allemaal. Op zijn 12e naar Varkenoord gekomen uit de favela’s in Brazilië. Groot talent echter discipline 0,0%. Ging ook nog even 2 jaar bij hunnie voetballen, voor de meeste een verrader toen die tijd. 10 jaar Feyenoord maakt hem toch wel een Feyenoorder, toch?

Ik heb wel de spelers die nu bij ons spelen en waar veel over op social media te doen is, bewaard tot het laatst:

Kenneth Vermeer, 13 jaar hunnie, nu in ons keepershirt, na een uitstekend begin afgezakt tot middelmaat. Ik heb hem gedoogd omdat je met Mulder een keeper had die niet groeide naar Feyenoordmaatstaven, maar ondertussen heb ik zelfs mijn twijfels. Is natuurlijk gewoon en ajacied.

Warner Hahn, houdt ook de gemoederen bezig, gewoon 4 jaar jeugd bij hunnie, via Dordt in het betaalde voetbal, en nu zijn 2e jaar bij onze club. Sowieso geen Feyenoorder maar 4 jaar jeugd daar dus wel een ajacied?

Marko Vejinovic, heeft in de jeugd gespeeld bij hun, Utreg, AZ en via Heracles en Vitesse naar Feyenoord. Op hem is geen sticker te plakken. Nu bij 3 oefenwedstrijden de beste van het veld. Laat zien dat je het shirt waard bent.

Onze laatste aanwinst komt uit de jeugd van hunnie, heeft echter maar 2 wedstrijden in het eerste gespeeld. Daarna 64 wedstrijden Willem 2 en 150 wedstrijden Vitesse. Heeft echter wel geroepen dat hunnie zijn club is, maar het interview is gedaan door hunnie tv zelf en riep Leonardo ook niet dat Feyenoord zijn kloep was en ging ook gewoon leuk naar hunnie. Feit is dat we spelers als Vejinovic en Jan Arie hard nodig hebben, dat hebben de oefenwedstrijden wel laten zien.

Er is dus lastig een etiket te plakken op wat een ajacied of een Feyenoorder is. De één interpreteert het anders dan de ander. Laten we ze een eerlijke kans geven en ja, ze hebben wat minder krediet als het slecht gaat, dat is gewoon een feit.

Vooralsnog ga ik er van uit dat het wederom een zwaar jaar gaat worden. Op naar weer een tussenjaar. Maar wie weet, nog vijf weken heeft Van Geel om ons te verrassen met nog meer aankopen, want die zijn toch nog echt nodig.

Eén ding is zeker, er zal nog veel gepraat gaan worden over onze club, rustig is het nooit in de Kuip. Zowel binnen als buiten de lijnen…

Bless,

@CorMteS