De zomerstop is afzien. Gelukkig is deze week de selectie weer begonnen met trainen, maar vaak hebben Feyenoorders in de periode tussen de laatste en eerste wedstrijd last van ernstige afkickverschijnselen. En wat ga je dan doen? Het Feyenoord leven een beetje overzien en kapot relativeren. En op die manier kom je ook op onderwerpen uit, waar je normaal zo snel niet over nadenkt. Zo ook in dit (anonieme) gastblog, wat wij in onze mailbox hebben gevonden. En op een WK-wedstrijd loze dag, bieden we jullie graag leuk leesvoer!


 

Kakkerlakken… Een Geuzennaam?!

Ik lees en hoor de laastste tijd steeds vaker onder Feyenoorders het woord; ‘Kakkerlak’. Zelfs op Facebook is er een pagina en er is zelfs een confectie lijn. Ik vraag me dan echt af of die gasten het echt niet begrepen hebben? Als het het zo’n geuzennaam was geweest waren er allang allemaal liedjes over verzonnen. Ik kan me binnen de harde kern ook niet voorstellen dat iemand dat ook maar zou scanderen. Waar komt dit vandaan dat deze mensen zo trots zijn op dit woord? Hebben ze zich er niet in verdiept waar het überhaupt vandaan komt, of is het klakkeloos overnemen van de tegenstander zonder beter weten in?

De naam Kakkerlak dus:

Het woord Kakkerlakken is volgens mij verzonnen door onze aartsvijand. Zij hadden de pest erin dat wij geen geuzennaam hebben. Tja, hoe moet je ze dan uitschelden? Toen zijn er een paar knappe koppies uit 020 bij elkaar gekomen om wat te verzinnen, want havenarbeiders is natuurlijk niet leuk schelden. Maar hoe zijn ze hier opgekomen? Kakkerlakken zijn slecht uit te roeien. Wij zijn met veel en als je er één pakt, komen we met meer terug. Voor elkaar klaarstaan heet dat. Oftewel KAMERADEN!!! En daardoor worden we ook alleen maar groter. Ik vermoedt dat hunnie er zo op zijn gekomen. Het is dus geen geuzennaam, maar een scheldnaam. En laten wij hunnie niet gaan helpen om het ze helemaal makkelijk te maken. Ze zijn allang blij dat ze een naam hebben kunnen vinden, de creatievelingen.

Wij hebben geen geuzennaam nodig, Feyenoord is al een krachtig woord van zichzelf. De enige krachttermen bij ons zijn KAMERADEN, HETLEGIOEN en VATOS. Want Wij Zijn Feyenoord!!! Uit eigen kracht groot gebracht. En we hoeven ons niet te verschuilen achter een naampje. Dus voor diegene die Kakkerlak als geuzennaam ziet: Zouden jullie daar nog eens een keer over na willen denken? Want dat is het namelijk niet!

Misschien ben ik een zeikerd maar zo zie ik het!

FACTA NON VERBA.

Met rood witte groet. T te N