Na de ietwat gelukkige 3-3 uit in Utrecht, hebben we dit weekend weer een stadsderby op het programma staan. Het verassend goed presterende Sparta. Met de ietwat pedant overkomende trainer Alex Pastoor. Ben benieuwd of hij ook zo’n slim tactisch plannetje heeft om de motor van Feyenoord af te stoppen. Ik hoop het niet, want wat Feyenoord presteerde tegen Utrecht was echt onder de ondergrens.

Maar eerlijk is eerlijk 15 minuten pompen en verzuipen en we leggen er wel 2 in. En dat is niet alleen geluk. De voorsprong is wel geslonken op psv en ajax dus willen we als winterkampioen de winterstop ingaan mogen we geen punten meer verspelen. Ik heb mijn twijfels als we uit naar AZ moeten, maar de andere thuiswedstrijden mag geen probleem opleveren en 020 en 040 spelen over 2 weken nog tegen elkaar.

Gio heeft al aangegeven dat hij wederom voor Nelom kiest. Afgaande op de wedstrijd Chelsea-Feyenoord onder 23 kan ik dat begrijpen, want dat was niet echt goed van Woudenberg zijn kant. Afgaande op het presteren van Nelom begrijp ik het weer niet, maar ja ik ben dan ook niet de trainer en zie de mannen ook niet dagelijks trainen. Ik denk niet dat Sparta een bus gaat neerzetten zoals Zwolle deed, maar wel gaat spelen vanuit de verdedigende opstelling en dan met een snelle counter Feyenoord het moeilijk gaat proberen te maken. Feyenoord heeft moeite om het spel te maken, en donderdag wacht ook weer een belangrijke pot voor de Europa League dus ben bang dat Feyenoord weer op zijn elfendertigst start. In de 2e helft maken we het af nadat Bilal en Berghuis zijn ingevallen voor Toornstra en Elia. Beide hebben ze een flinke dip.

Let vooral bij Sparta op Dumfries, mocht Karsdorp vertrekken zie ik in hem een geschikte opvolger. Ben bang dat Elia meer achter Dumfries aan moet dan Dumfries achter Elia.
Sparta heeft 4 geblesseerden, jammer dat Pogba niet speelt. Kon je weer Pogba in de Kuip zien. Alleen deze is een stuk goedkoper. Daniël Breedijk: Blessure, Mathias Pogba: Bovenbeenblessure, Roland Bergkamp: Knieblessure en Ryan Sanusi: Knieblessure.

Bij Feyenoord ontbreken nog steeds Kenneth Vermeer: achillespeesblessure, Sven van Beek: klompvoetje, Terence Kongolo: hamstringblessure en Warner Hahn nog niet wedstrijdfit.
De statistieken zijn al van wat jaren terug maar gewoon 5 x een overwinning voor Feyenoord. Ik ga ook uit van een kleine overwinning. 2-1

2005-2006 Eredivisie 19-02-2006 Feyenoord-Sparta Rotterdam 4-0

2006-2007 Eredivisie 23-12-2006 Feyenoord-Sparta Rotterdam 3-2

2007-2008 Eredivisie 26-12-2007 Feyenoord-Sparta Rotterdam 2-0

2008-2009 Eredivisie 04-02-2009 Feyenoord-Sparta Rotterdam 1-0

2009-2010 Eredivisie 14-04-2010 Feyenoord-Sparta Rotterdam 3-0

Succes en een prettig weekend alvast,
Gegroet,
Bless,
@CorMteS