Een supporter die “zelfs in 020 de clubkleuren rijkelijk laat schitteren”. Dit zijn de woorden van Fred Boon en hij is vandaag onze kandidaat in Twaalf Spreekt. Veel leesplezier!


Hallo Feyenoorders, om te beginnen bedankt voor de uitnodiging om iets over mezelf op jullie site te mogen vertellen. Het voelt toch wel als een eer. Mijn naam is Fred de Boon, ik kom uit Hardinxveld-Giessendam en ben geboren in het prachtige jaar 1969, dus reeds 46 winters jong. Aangezien wij varen op een schip is onze woonplaats zeer verschillend, die varieert van Duitsland, België, Frankrijk en soms ook wel Zwitserland. Aan boord van ons schip de PARADOX dragen wij Feyenoord een warm hart toe door de clubkleuren rijkelijk te laten schitteren, zelfs als we voor werk naar Amsterdam moeten!

Hoe ben je ooit in aanraking gekomen met Feyenoord?

Volgens mij begint het Feyenoord-gevoel bij de aanmaak van je DNA, dat kan niet anders. Maar ik kwam voor het eerst in aanraking met de mooiste club begin jaren 80. Ik zat van mijn 12e tot mijn 16e op school en op het internaat naast De Kuip. De beruchte Noorderhelling naast Sportdorp. We konden vanuit onze slaapkamer De Kuip zien en horen. Als er een wedstrijd was gingen we naar De Kuip, maar veel geld hadden we niet. Meestal kochten we dan een kaartje voor vakkie S. Als het dan niet druk was en je gaf de suppoost een gulden, kon je gaan zitten waar je wilde. Als we helemaal geen geld hadden gingen we alleen de tweede helft …..dan mocht je gratis naar binnen.

Wat is voor jou het ultieme Feyenoord-gevoel?

Het ultieme Feyenoord-gevoel komt bij mij boven als aan het begin van een wedstrijd de spelers het veld op komen en de hele Kuip gaat staan en gaat zingen. Dan ben ik trots dat ik Feyenoorder ben! Het zelfde gevoel wordt iedere keer versterkt als Feyenoord een doelpunt scoort……..GEWELDIG.

Hoe ziet bij jou een wedstrijddag eruit als je een wedstrijd bezoekt?

De wedstrijddag begint bij ons altijd al een paar dagen voor de speeldag. Iedere keer zitten we te rekenen waar zullen we zijn op de dag van de wedstrijd en kan de auto wel op tijd van het schip af. Zo is het al een aantal keren voorgekomen dat we vanuit België of Duitsland na een lange rit net op tijd bij de wedstrijd waren.vlag goed Een keer heeft de watertaxi ons zelfs van boord opgepikt, dat was wel mooi. Meestal wil ik wel op tijd vertrekken en ga ik samen met mijn zoon van 15 jaar met de auto naar Barendrecht. Dan met de trein naar Rotterdam Stadion. Nog even tijd voor een hotdog en drankje en dan De Kuip in. Wij zullen nooit voor het eindsignaal De Kuip verlaten!!!!!!! Voor een recentelijk voorbeeld Feyenoord tegen Luhansk. Blijf gewoon zitten die trein laat echt niemand staan……

Wat heeft Feyenoord voor impact/invloed op je dagelijks leven?

De invloed van Feyenoord op mijn dagelijkse leven is blijdschap bij winst en een paar dagen ziek bij verlies. We hebben het Feyenoord-logo in het ruim geverfd en dat zorgt iedere keer weer voor leuke reacties, vooral als we in Rotterdam moeten laden of lossen. Verder volg ik Feyenoorders op twitter en gooi er zelf ook nog wel eens een tweet uit via @boon_fred.

Hoe sta jij in de discussie rondom de ver(nieuw)bouw van de Kuip?

Het verhaal over een nieuwe Kuip is een discussie die er eigenlijk niet moet zijn. De Kuip moet De Kuip blijven. Ik moet er niet aan denken dat je net als in Amsterdam en Arnhem in een overgefinancierde graftombe voetbal moet gaan kijken en waar de inkomsten vooral bestaan uit niet-voetbal gerelateerde doeleinden. De mensen die praten over een nieuw stadion, zijn mensen die alleen bezig zijn met zichzelf. Als er geen geld is kan je het ook niet uitgeven.

Wie is jouw favoriete (oud)speler en waarom?

Ik noem geen namen van mijn favoriete spelers, iedereen heeft zijn eigen voorkeur en daarbij wil ik niemand te kort doen. Mijn favoriete speler is daarom het TEAM Feyenoord. Voetbal is een teamsport, je kunt een goede speler kopen, maar geen goed team. Momenteel hoop ik alleen dat Clasie blijft en dat er toch echt naar een goede spits gezocht wordt.

Als je iets mocht veranderen bij Feyenoord, wat zou dat zijn?

Iets veranderen aan Feyenoord tsja…..ik zou zeggen dat er in televisie MAKEND Nederland wel eens wat positiever over onze club gesproken mag worden en niet alleen over die nep club uit Mokum. Er is veel gebeurd vroeger maar er is ook veel veranderd de laatste jaren. Ik zeg De Kuip is veilig voor iedereen.

Wat is het mooiste, leukste, gekste moment dat jij tot nu toe hebt beleefd bij/met de club?

Mijn mooiste en leukste momenten met Feyenoord zijn toch echt de klassiekers tegen “hunnie”. Maar dan wel in de tijd dat het uitpubliek er bij was. De KNVB bekerwedstrijd Feyenoord-Ajaks in 1984. Het stond 1-0, het stadion liep al leeg, Ajax maakte net voor het eind gelijk en in de verlenging toch nog winnen met 2-1. Met dank aan Peter Houtman.

Ik weet niet wanneer dit stukje geplaatst wordt, maar ik wil er nog aan toe voegen dat wij, mijn vrouw en ik, in Rome aanwezig zullen zijn om onze club toe te schreeuwen naar een overwinning. Dus er kan nog een ultiem Feyenoord moment bij komen!!!!!!!!