Toen na het afgelopen jaar Eljiro Elia vertrok naar Turkije en Steven Berhuis, althans voorlopig terugkeerde naar Watford, begon ik me wat zorgen te maken over het komende seizoen. Want in het aanvalsspel van Feyenoord waren de “vleugels” niet alleen belangrijk voor de aanvoer richting Jørgensen, Kuyt en Toornstra. Ook waren de spelers op de zijkanten samen goed voor 16 goals en dan hebben we het niet eens over de wedstrijden dat Toornstra of Kuyt vanaf de rechtsbuiten positie speelden

Ter vergelijking:

Bij de grootste concurent van vorig jaar, Ajax, gebruikten ze bij elkaar 4 spelers die regelmatig op rechtsbuiten hebben gespeeld, namelijk Kluivert, Neres, Younes en Traoré. Ze kwamen weliswaar samen tot 1 goal meer, maar daarbij moet aangetekend worden dat Traoré de meeste goals maakte als hij Dolberg verving in de spits.

Een nog groter verschil zat er in het aantal assists. Samen kwamen deze 4 Ajax  spelers tot slechts 11 assists tegenover 13 voor Berghuis en Elia en ook nog 5 voor Bilal, waarmee het totaal aantal assists op 18 komt. Wederom is dit zonder de assists die Kuyt en Toornstra vanaf de rechtsbuiten positie hebben geleverd.

Dit seizoen begint voor de vleugels van Feyenoord al helemaal goed. Zo maakten Berghuis (4) Boëtius (3) en Larsson (1) bij elkaar al 8 goals in 4 wedstrijden, een ongekend moyenne van 2 per wedstrijd! Boëtius heeft ook al 2 assists achter zijn naam staan en is tot nu toe in elke wedstrijd betrokken bij een goal. Dat geldt ook voor de Johan Cruijff-schaal en de oefenwedstrijd tegen Sociedad. Nu ook Sam Larsson is aangetrokken  (vorig jaar ook al goed voor 9 goals en 12 assists bij Heerenveen), en je beschikt ook nog over Bilal, gaan de vleugels van Feyenoord het elke tegenstander dit jaar heel erg moeilijk maken en zijn we op basis hiervan absoluut de te kloppen ploeg voor de titel.