Met nog 3 wedstrijden te gaan begint de “Coolsingelkoorts” bij een hoop supporters te stijgen. Met nog 1 punt voor op de nr. 2 uit de hoofdstad en een beter doelsaldo van +9 zijn we voor het eerst sinds 1999 heel dichtbij de landstitel. Wij peilen de komende weken de stemming onder de supporters.
Vandaag peilen we stemming van Coen (@coenemeloenn), 20 jaar oud met een seizoenkaart op vak QQ.

 

Heb je al last van Coolsingelkoorts en hoe uit dat zich bij je?

De laatste weken steeds meer. Zo was ik de zondag van Pec Zwolle – Feyenoord meer gespannen dan voor mijn tentamen die dag erna. Naar een wedstrijd van Feyenoord op tv kijken vind ik al helemaal niks. Gelukkig ben ik ook in het bezit van een uitkaart en ben ik ook zo beetje naar alle uitwedstrijden in de Nederlandse competitie geweest dit seizoen. Waardoor ik weinig voor de tv naar Feyenoord heb hoeven kijken.

Leef je nu anders naar wedstrijden toe dan anders?

Dat valt wel mee! Ik kijk misschien wat meer op Twitter en Facebook de dagen voor de wedstrijd. Maar op de wedstrijddag zelf niet echt. Het enige wat het misschien kan zijn is dat ik wat meer gespannen ben in het slot van de competitie en ik daarom ook eerder van huis ga richting de Kuip.

Heeft het alleen effect tijdens wedstrijden of merk je het ook in je dagelijkse leven?

Het heeft zeker ook effect tijdens het dagelijkse leven.
Zo beetje overal waar je komt gaat het maar over 1 ding en dat is Feyenoord. Het is ook het eerste wat iedereen vraagt aan me als ze me zien. Je ziet dat het echt leeft in Rotterdam. Tijdens colleges komen er steeds meer voorbeelden met Feyenoord naar voren. In de metro hoor ik er mensen over praten. Je merkt echt dat het steeds meer effect heeft op het dagelijkse leven in Rotterdam.

Hoe gaat de titelrace nu volgens jou verlopen?

Het wordt spannend maar ik denk zelf dat het al gespeeld is.
“We zijn niet te stoppen, we blijven nu gaan
Ja, Feyenoord blijft bovenaan”

Heb je een bepaald bijgeloof tijdens/voor wedstrijden?

Zelf niet echt al is er dit seizoen binnen mijn vriendengroep met wie ik uitwedstrijden bezoek sprake van het Coen effect waardoor ze me verplichten te gaan. Het Coen effect houdt in dat de uitwedstrijden die ik niet geweest ben Feyenoord puntverlies geleden heeft (Eagles, Utrecht en Zwolle uit) behalve Sparta uit waar ik wel geweest ben en het effect stopten. (Dit kan natuurlijk met een knipoog genomen worden;)

Wat was voor jou het hoogtepunt van dit seizoen?

Mijn hoogtepunt dit seizoen was toch wel mijn 3de Europese uitwedstrijd met vrienden na Sevilla en Roma uit. Wat waren dat ondanks de uitslag 3 hele mooie dagen met z’n alle.

Wie vind je de absolute uitblinker in dit elftal?

De uitblinker van dit elftal is voor mij toch wel Vilhena.
Ik vind het bijzonder knap om te zien hoe iemand met zulke grote tegenslagen dit seizoen toch zoveel veerkracht weet te tonen.

Vind je dit team te vergelijken met het elftal dat in 1999 kampioen werd?

Zelf was ik in 1999 net 2 jaar oud dus kan ik me er vrij weinig van herinneren.
Wat ik wel gezien en gehoord heb is dat deze selectie net als de selectie van 1999 echt een groep is die voor elkaar door het vuur wilt gaan en elke wedstrijd echt alles wilt geven.

Was je er in 1999 bij in de Kuip of op de Coolsingel en wat herinner je daar nog van?

In 1999 was ik dus nog maar 2 maar toch hadden me vader me moeder me meegenomen naar de huldiging op de Coolsingel.

Hoe groot schat je de kansen in dat Feyenoord kampioen wordt?

Als ik de kans in percentages uit moet drukken ben ik toch wel 90% van de 100% zeker dat Feyenoord kampioen gaat worden. Al moet je toch altijd een slag om de arm houden.

Hoe groot is volgens jou het aandeel van Gio?

Het aandeel van Gio is zeker groot. Hij heeft heel veel geleerd van zijn 1ste jaar als trainer en dat is duidelijk te zien. Uiteindelijk blijft het een teamprestatie waarin ik het aandeel van heel de technische staf toch wel aardig groot vind.

Hoe ben je van plan het eventuele kampioenschap te gaan vieren? Ga je bijv. de Hofpleinfontein in?

Bij een eventueel kampioenschap ga ik helemaal uit me plaat. Er zullen flink wat rondjes bier gegeven worden en ik vrees dat er niet thuis geslapen gaat worden.

Wil je meedoen aan dit stuk? Mail dan naar: wzfeijenoord@gmail.com. Je krijgt dan een vragenlijst opgestuurd. Zodra wij deze terughebben wordt hij gepubliceerd op onze site. Vergeet je (twitter)naam, leeftijd en evt. vak in de Kuip niet te vermelden.