Tom is eveneens één van onze vaste bloggers die regelmatig zijn mening geeft over alles en iedereen bij ons Feyenoord.


Mijn naam is Tom Selten en ben 27 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in de omgeving van Nijmegen. Desondanks ben ik al vanaf mijn vierde levensjaar Feyenoordsupporter. Ik heb enkele jaren, op verschillende vakken, een seizoenkaart gehad. Helaas ben ik momenteel niet in de gelegenheid om om de week naar de Kuip af te reizen, maar dat zal op korte termijn weer gaan gebeuren. Naast de liefde voor Feyenoord houd ik ook van het spelletje in het algemeen. Dit zorgt ervoor dat ik regelmatig wedstrijden bezoek in Duitsland of Engeland. Zo ben ik een aantal keer op Anfield geweest, onlangs een awayday met de supporters van Borussia Dortmund meegemaakt en stond ik twee minuten voor de aftrap op de middenstip bij Millwall. Ook op het gebied van social media ben ik veel bezig met voetbal. Ik blog voor deze fantastische supporterspagina en Twitter via @DeKorteCorner.

Hoe ben je ooit in aanraking gekomen met Feyenoord?

Het is voor mij allemaal begonnen toen ik vier jaar oud was. Nadat ik aan mijn buurjongen van 16 had gevraagd of hij op het pleintje met mij wilde voetballen, hield hij mij op de kop en vroeg voor welke club ik eigenlijk was. Ik had zelf nog geen voorkeur, maar hij was overduidelijk voor Feyenoord. Hij hield me net zo lang op de kop totdat ik zei dat ik ook voor Feyenoord was. Zoals bij velen, was mijn hart definitief verkocht na mijn eerste bezoek aan de Kuip. De wedstrijd was in de avond, tegen FC Groningen. Feyenoord won de wedstrijd en na afloop ben ik nog op de foto gegaan met Ronald Koeman. Ik was verkocht

Wat is voor jou het ultieme Feyenoord-gevoel?

Het Feyenoord gevoel is een combinatie van verschillende emoties. Uiteraard saamhorigheid en kameraadschap tijdens een wedstrijd, maar doordat ik de gloriejaren niet heb meegemaakt, bestaat het ook voor een deel uit lijden (en helaas niet vaak uit leiden). In mijn jongere jaren moest ik mezelf vaak verdedigen waarom ik voor Feyenoord was. Uiteraard deed ik dat met verve. Wij zijn Feyenoorders, wij houden vol! Tenslotte bestaat het Feyenoord gevoel ook uit trots.

Hoe ziet bij jou een wedstrijddag eruit als je een wedstrijd bezoekt?

Een optimale wedstrijddag bestaat uit een wedstrijd op zaterdagavond. Vroeg in de middag de trein pakken vanuit Nijmegen. Gedurende de reis een aantal alcoholische versnaperingen nuttigen, om 2.5 uur later op Varkenoord aan te komen. Vervolgens ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd richting Stadionplein om iets te eten te halen. Dan uiteraard het moment waar het om gaat. Twee keer 45 minuten je ploeg aanmoedigen, om vervolgens de 2.5 uur durende terugreis met 3 punten op zak weer te voltooien.

Wat heeft Feyenoord voor impact/invloed op je dagelijks leven?

Ik volg het nieuws rond de club elke dag. Geruchten, nieuwsfeiten en interviews lees ik vrijwel allemaal. Daarnaast blog ik sinds kort ook voor WijZijnFeijenoord.

Hoe sta jij in de discussie rondom de ver(nieuw)bouw van de Kuip?

Dit vind ik een zeer lastige kwestie. Ik ben van mening dat de optie gekozen moet worden die het beste is voor de club, maar welke is dat? Mijn gevoel zegt dat het bestuur vanaf dag één ingezet heeft op nieuwbouw. Toen dit niet haalbaar bleek zijn ze vernieuwbouw pas als optie gaan zien.
Inmiddels zijn de plannen met de BAM stopgezet, waardoor het hele verhaal weer van voor af aan begint. Omdat ik de ins en outs niet ken is het lastig te beoordelen wat het beste is voor de club. Belangrijk vind ik dat hier rekening gehouden wordt met de lange termijn. Clubs als FC Twente en Vitesse hebben dankzij (ver)nieuwbouw het ook lastig gekregen.
Vanuit de emotie gezien zou het natuurlijk prachtig zijn als de Kuip, met zijn karakteristieke kenmerken, behouden kan blijven en er op sportief vlak een grote stap gemaakt kan worden.

Wie is jouw favoriete (oud)speler en waarom?

Mijn grootste Feyenoord speler is Paul Bosvelt. Uiteraard komt dit doordat hij in het begin van mijn fanatiekere jaren de aanvoerder was van het team dat de UEFA Cup won in 2002 .Voor mij is hij het symbool van ‘Geen woorden, maar daden’. Daarnaast kon hij ook nog eens prima voetballen.

Als je iets mocht veranderen bij Feyenoord, wat zou dat zijn?

Het zou makkelijk punten scoren zijn als ik zou zeggen de directie, maar hier moet wel iets in veranderen. Met name in de communicatie naar supporters toe.
Tevens ben ik benieuwd hoe het aankoopbeleid zich gaat ontwikkelen, nu men weer wat meer te besteden heeft. In mijn ogen dient Varkenoord de levensader van de club te blijven en dienen aankopen directe versterkingen te zijn.

Wat is het mooiste, leukste, gekste moment dat jij tot nu toe hebt beleefd bij/met de club?

Lastige vraag. Uiteraard zijn er meerdere mooie, leuke en gekke momenten geweest. Helaas blijven de successen de laatste jaren wat achter, maar het allermooiste moment is voor mij de winst van de Uefa Cup in 2002.
Ook zijn er genoeg memorabele wedstrijden geweest in de Kuip. Voorbeelden van dergelijke wedstrijden waar ik bij ben geweest zijn de beruchte 4-2, kwartfinale Uefa Cup en natuurlijk mijn eerste wedstrijd in de Kuip.