De grote tombola voor kaarten van de bekerfinale is weer gestart. Met 17.500 kaarten voor zo’n 35.000 seizoenkaarten is het nu al duidelijk dat er een schaarste zal gaan ontstaan. Een schaarste waar malafide ticketbureau’s en handige harrie’s  op marktplaats graag een slaatje uit proberen te slaan.

Daarom zou ik Feyenoord willen vragen. Treed hard op tegen mensen die hun, via Feyenoord gekochte kaartje, straks voor een belachelijke prijs proberen te verkopen. Het gaat mij dus niet om supporters te straffen die een kaart van de hand doen aan bekende voor de normale prijs. Er kan altijd iets gebeuren waardoor je plots verhinderd bent of wat dan ook. Het gaat mij specifiek om mensen die hun kaarten misbruiken om te cashen. Mensen die hun kaart voor een belachelijk hoge prijs bijvoorbeeld aanbieden op marktplaats. Of nog erger via een malafide ticketbureau.

Sanctioneren

Het is denk ik niet zo moeilijk voor Feyenoord om de kaarten die via hun gekocht zijn en op zo’n site verschijnen te achterhalen. Alleen wat doe je dan? Blokkeer je de kaarten? Hiermee dreigen heeft misschien wel een preventieve werking. Maar wat als er toch een verkoop is met een hoop winst? Dan is het geld al bij de verkoper en is degene die een  groot bedrag heeft betaald voor de kaarten dubbel de pineut. Veel liever zou ik dan zien dat de houder van de seizoenkaart wordt aangepakt.

Laat dit soort lui in ieder geval niet meer in aanmerking komen voor kaarten voor dit soort wedstrijden, en wat mij betreft laat hem of haar ook niet meer in aanmerking komen voor een seizoenkaart. Een stadionverbod is in mijn ogen een stap te ver. Maar laat degene die probeert een mede supporter een oor aan te naaien maar de rest van zijn/haar leven moeite doen bij een losse kaartverkoop om aan een kaart te komen

En als het niet lukt kan hij altijd nog kijken op marktplaats, of bij een ticketbureau…