Rinus behoort tot de groep bloggers die wekelijks voor w-z-f.nl schrijft en dat doet hij in briefvorm aan één van de spelers of iemand wie in die week in het nieuws is geweest.


Ik ben Rinus Verhart, 32 jaar oud. Bijna getrouwd en vader van twee kinderen. Op twitter als @rinusverhart en vaste blogger voor w-z-f.nl. Sinds 1999/2000 een seizoenkaart en daarvoor al veel op losse kaarten. Seizoenkaart op vak T en die staat nooit ter discussie. Ongeacht resultaten.

Hoe ben je ooit in aanraking gekomen met Feyenoord?

Het is er met de spreekwoordelijke paplepel ingeslagen. Als 6-jarige ging ik in het seizoen 1989/1990 mee naar Feyenoord-Utrecht. Het werd 0-0 en ik zat op de tweede ring. Het enige dat ik me herinner is Hiele op goal en een schot van Utrecht op de lat.

Wat is voor jou het ultieme Feyenoord-gevoel?

Die enorme ontlading als het eindelijk een keer wel lukt.

Hoe ziet bij jou een wedstrijddag eruit als je een wedstrijd bezoekt?

Ca. 45 minuten voor aanvang neem ik plaats op vak T. Omdat ik daar al een jaar of 16 zit ken ik de nodige mensen. We zitten met zijn drieën maar inmiddels zitten er een hoop bekende gezichten om ons heen. Slap ouwehoeren, wedstrijd voorspellen en dan lekker klagen over alles wat weer niet goed is.

Wat heeft Feyenoord voor impact/invloed op je dagelijks leven?

Elke dag ben ik bezig met Feyenoord, nieuws volgen, mijn kinderen met dezelfde paplepel bewerken en de drang om alles te willen weten.

Hoe sta jij in de discussie rondom de ver(nieuw)bouw van de Kuip?

Neutraal. Ik heb niet genoeg verstand van de impact van het één of de impact van het ander. De mannen achter Red de Kuip vind ik zelf het meest geloofwaardig. Zij doen het uit liefde voor de Kuip en niet als commercieel project. Bij een nieuw stadion dat ca. 300M kost vraag ik me af hoe je dat in godsnaam terugverdient.

Wie is jouw favoriete (oud)speler en waarom?

Vele spelers zijn mijn tijdelijke held geworden maar uiteindelijk zijn het allemaal maar spelers. Ik houd van de club en de spelers die er spelen, spelen er. Bijzondere helden? Ik geloofde heilig in Hossam Ghaly.

Als je iets mocht veranderen bij Feyenoord, wat zou dat zijn?

De scouting, wat een ellende halen wij van buitenaf.

Wat is het mooiste, leukste, gekste moment dat jij tot nu toe hebt beleefd bij/met de club?

Er zijn zoveel belachelijke gave momenten als je 16 jaar lang er bij bent. Bijzonder kippenvel moment was het rennen van de NYC-marathon in een Feyenoordshirt en plots staat er een groep van 20 NL aan de zijkant die spontaan het Hand in Hand zingen. Dan besef je hoe mooi onze club is.