Feyenoordsupporters zitten overal, dat blijkt maar weer eens uit deze Twaalf Spreekt want onze jonge kandidaat van vandaag, de 16-jarige Miranda, woont in het “verre” Friesland.


Mijn naam is Miranda Hoekstra, ik ben 16 jaar oud en woon in het ver van het mooie Rotterdam gelegen Friesland. Ik ga dit jaar beginnen met een nieuwe sportopleiding in Leeuwarden. Je kunt me op Twitter vinden onder de naam @mrndx_.

Hoe ben je ooit in aanraking gekomen met Feyenoord?

Ik ben tien jaar geleden in aanraking met Feyenoord gekomen door mijn broertje. Hij kon op een avond niet slapen en ging naar beneden waar mijn ouders ‘Studio Sport’ zaten te kijken. Mijn broertje ging bij mijn ouders op de bank zitten en precies op dat moment speelde Feyenoord een wedstrijd en won deze (natuurlijk). Toen opeens riep mijn broertje dat hij voor Feyenoord zou zijn voor de rest van zijn leven en daardoor is de hele familie nu Feyenoord-fan.

Wat is voor jou het ultieme Feyenoord-gevoel?

Het ultieme Feyenoord-gevoel voor mij is de sfeer en het massaal achter Feyenoord staan. Wat ik nooit zal vergeten is dat Feyenoord met 10-0 onderuit ging tegen PSV en de thuiswedstrijd daarna weer in een uitverkochte Kuip speelde en iedereen massaal achter ons Feyenoord stond. Ik ken geen club in Nederland met supporters die zo achter hun club staan als bij Feyenoord.

Hoe ziet bij jou een wedstrijddag eruit als je een wedstrijd bezoekt?

Door onder andere de lange reistijd heb ik nog niet de mogelijkheid gekregen om een wedstrijd te bezoeken. Ik vraag al een aantal seizoenen of ik naar een wedstrijd mag en dit seizoen willen mijn ouders eindelijk met mij mee naar een wedstrijd in de Kuip. Dit seizoen zal ik dus ervaren hoe zo’n wedstrijddag eruit ziet.

Wat heeft Feyenoord voor impact/invloed op je dagelijks leven?

Feyenoord is een deel van mijn leven dus de invloed is groot. Ik check dagelijks de Social Media om te kijken wat er rondgaat bij Feyenoord en natuurlijk kijk ik elk weekend naar mijn cluppie, helaas nu nog op de tv maar ik hoop dat ik over een paar jaartjes mijn eigen seizoenkaart heb bij Feyenoord. Verder merk ik op mijn school dat ik erg fanatiek ben als het om Feyenoord gaat. Er zal niemand zijn die een slecht woord over mijn Feyenoord kan zeggen zonder dat ik er iets van zeg. Kom je aan Feyenoord, dan kom je aan mij!

Hoe zie jij de (nabije) toekomst van onze club?

Er zijn deze transferperiode veel belangrijke spelers vertrokken en die zullen we wel missen denk ik. Ik hoop dat Fred Rutten als nieuwe trainer het elftal goed duidelijk kan maken dat ze nog harder moeten gaan vechten voor de punten omdat er zoveel belangrijke spelers zijn vertrokken. Zolang er op het veld wordt gestreden voor de punten en onze mannen alles eruit halen wat er in zit, zal ik altijd trots zijn op Feyenoord. Het liefst zou ik ze weer eens kampioen willen zien worden, al weet ik dat dit niet altijd mogelijk is. Ik bekijk de toekomst positief en ik denk dat we dit seizoen weer een mooi seizoen zullen zien van ons Feyenoord.

Als je iets mocht veranderen bij Feyenoord, wat zou dat zijn?

Ik heb niet echt iets wat ik aan Feyenoord zou willen veranderen. Misschien zou Feyenoord eens moeten kijken naar spelers die tussen de 20 en de 30 zijn in plaats van tussen de 30 en 40 omdat ik denk dat je nog veel uit spelers van bijvoorbeeld 27 kunt halen ondanks dat ze al behoorlijk veel ervaring hebben, en ik weet dat spelers van bijvoorbeeld 33 nog meer ervaring hebben dan één van 27, maar deze ‘oudere’ spelers kunnen nog maar een paar seizoenen mee en daar kun je dus uiteindelijk geen geld meer aan verdienen. Maar ze zullen er zo hun redenen wel voor hebben en ik heb daarvan niet heel veel verstand dus zal ik me er verder niet teveel mee bemoeien.