Zenuwen had ik van te voren niet. Mijn Feyenoord-seizoen was al mislukt. Als je zo investeert in je team moet je gewoon meespelen om het kampioenschap. Je moet in ieder geval dichterbij de eerste plaats staan. Ik was ook niet ingeloot voor de bekerfinale. Plek 23.741. Hopen op een paar mensen die zouden afzeggen was daardoor ook niet echt reëel. Al snel besloten we met een groep vrienden om de finale in de kroeg te kijken.

 

Het werd ‘ Cafe Het Halve Maatje’ aan de Kleiweg. Om 12:00 begon eerst thuis een korte PMDS om daarna met het OV naar de stad te gaan. Om 13:30 ploften wij neer op onze barkrukken en werden de eerste biertjes besteld. Langzaam liep de tent vol en rond 16:30 kon er bijna meer niemand bij. Toch was de sfeer heel gemoedelijk en is er geen wanklank gevallen. Er kwam toch ergens een lichte wedstrijdspanning opzetten.

Om 18:00 klonk het beginsignaal voor de wedstrijd. Door de nodige alcoholische versnaperingen en een gigantisch zaadniveau op het veld ging de wedstrijd redelijk aan ons voorbij. Tot aan de 1-0 van Kramer. De kroeg ontplofte en de tap stroomde weer rijkelijk. Na de rust viel al snel de 1-1. Om ons verdriet te verdrinken namen we nog maar een paar biertjes. Dat hielp wel want we kregen er weer geloof in! De 2-1 van Elia viel en nu ontplofte de kroeg bijna. Dit gingen we niet meer weggeven. Snel nog wat bier drinken om dit gevoel vast te houden! De tijd kroop voorbij en Utrecht werd niet meer gevaarlijk. Fluitsignaal, we hebben de beker!!!!! Bier, bier en bier om het te vieren! Armen gingen in de lucht en de Feyenoord liederen klonken uit volle borst. Wat een sfeer. Laten we nog snel wat te drinken nemen! Het was nog lang gezellig aan de Kleiweg door de goede zorgen van het uitstekende en vriendelijke personeel. We hadden nog wel iets langer willen blijven maar we waren toch ook wel benieuwd naar de sfeer in de stad. Snel de metro in!!! Nou vergeet het maar. Snel ging niet meer na de nodige drankjes. Een stukje waar we op de heenweg nog 2 minuten over liepen nam nu ongeveer 20 minuten in beslag. Ellendige gele rakkers. Om de 10 meter moest er gepist worden en ook het lopen ging maar moeizaam. We hebben daardoor uiteindelijk 2 metro’s gemist maar uiteindelijk haalden we er toch nog een.

Eenmaal in de stad aangekomen waren we er snel klaar mee. Er liepen nagenoeg alleen maar pubers met petjes en het wemelde van de politie. Snel weg hier! Wederom ging dat snel volkomen de mist in aangezien we ook nog even aan de inwendige mens wilde werken. Bij een grote gouden ‘M’ haalden we iets wat op eten moest lijken maar dit was geen succes. Een paar happen en de burgers werden weggeknikkerd. Wat een ellende. We besloten om lekker naar huis te gaan aangezien we onze buiken al vol hadden met drank. Maandag moest er weer gewerkt worden en het was ondertussen 22:30. Na een paar vertragingen en een lange wandeling richting huis (weer 30 keer pissen) kwam ik moe, dronken maar voldaan thuis. Na een hete douche ging ik in mijn bed liggen en was ik ondanks alles draaide binnen 5 minuten vertrokken. Toch kon ik nog even nadenken over deze dag. Wat een prachtige club hebben wij toch. Een club die altijd zorgt voor mooie verhalen. Ondanks dat mijn seizoen verpest is was ik blij met deze beker en nog blijer met mijn club. Wat een geweldige dag! Leve Feyenoord 1!!