Hallo, daar zijn we weer! De vakantie zit er helaas weer op… Ik heb geprobeerd om met veel zon en liters bier de kater van het vorige seizoen weg te spoelen. En ik moet zeggen dat dat gelukt is.


Van de voorbereiding heb ik alleen het live verslag van Radio Rijnmond meegekregen. Je kent dat misschien wel? Op je telefoon de livestream opzoeken met een te slechte wifi verbinding. Elke 3 minuten herladen want dat graftakke ding gooit je er weer uit. Ach het heeft zo zijn charme zullen we maar zeggen.

We waren weer net op tijd terug voor de eerste wedstrijd van de competitie! Ik riep nog in Spanje tegen een paar bekenden dat we dit seizoen niets gaan verliezen. Voorlopig heb ik nog gelijk! Laten we hopen dat ik dat in Mei ook nog heb.

Maandag werd er bij Voetbal Inside geopperd om Kuyt te laten zwerven rondom Kramer. Ik kan me daar helemaal in vinden! Jens en Elia aan de buitenkant met een blok van El Ahmadi en Vejinovic. Kuyt kan net zoals Kramer doelpunten maken (misschien een K2 2.0??) en Toornstra heeft het prima gedaan vorig seizoen aan de rechterkant dus waarom niet?

Dinsdag speelde een groot deel potentiële basisspelers met Jong Feyenoord mee. Wonnen met 4-1 en Elia maakte zijn debuut. Wat belangrijker is, is hoe zij zich gaan houden in een reserverol. Vilhena en Immers zijn vooralsnog “voorbeeldprofs” maar zal dat ook nog zo zijn als het Februari is en ze alleen mogen opdraven bij blessure’s of schorsingen? Het schijnt dat Fiorentina interesse heeft in Vilhena… Jammer als hij zal gaan maar het is misschien maar beter!

Kazim is sowieso rijp voor een transfer! Daar zal iedereen het wel mee eens zijn. Als je die 4 wedstrijden op de bank neerzet gaat hij zelf al de Kuip verbouwen. Dan hebben we dat hele plan van BAM, of weet ik het wie, niet meer nodig!

Feyenoord had Vermeer nooit moeten halen las ik woensdag. Dat was de vraag die gesteld werd aan diverse oud keepers. Daar ben ik het ook mee eens. Joop Hiele zei: zodra Kenneth een fout maakt is het meteen ‘wisselen die vent’ en dat komt door zijn neuzen (hij zei het anders maar ik ken dat niet over uit mijn strot verkrijgen) verleden. En dat klopt ook. Je kan geen speler van de neuzen bij ons neerzetten. Ik durf te wedden dat 90% bij een blunder zegt “het blijven neuzen heh” Hij heeft het goed gedaan de eerste seizoenshelft dat ontken ik niet. Alleen op dit moment is hij aan het spelen met vuur… En ik denk dat als hij zo nog een paar wedstrijden doorgaat, Hahn snel de kans krijgt.

Feyenoord wil nog afscheid nemen van spelers deze transferperiode. Voor Elvis Manu, onze Europese held, is interesse vanuit het buitenland. Heel jammer dat hij Feyenoord moet verlaten omdat Bilal is aangetrokken voor teveel geld. Ook Joey Sleegers mag/moet Feyenoord verlaten. Bij Joey heb ik zo mijn twijfels of je die wel moet laten gaan. 1 van de beste spelers bij FC Eindhoven vorig seizoen, geef hem een kans bij een eredivisie club. Ik ben echt bang dat hij straks de sterren van de hemel speelt, bij welke club dan ook!

Dit was de eerste weer voor dit seizoen. Tot zondag in de Kuip waar de eerste “topper” op ons wacht tegen Vite$$e!

Vincent