Er is een duidelijke behoefte om te laten weten dat of Martin Van Geel of Fred Rutten gefaald heeft. Zo ook in deze blog van Julian, die vandaag in onze mailbox is binnengekomen. Het is leuk om te lezen hoe iedereen zin eigen kijk op deze mannen heeft.


Ik maak mij zorgen om Feyenoord. Waarom? Ik zie dat er een kentering aan het plaatsvinden is. We gaan met Fred een richting op die ik niet zie zitten. Fred, die door Martin van Geel is aangesteld. Fred, die Jean-Paul Boëtius niet meer aan de praat krijgt. Vilhena, één van onze grootste talenten, zakt steeds verder weg en loopt straks gratis de deur uit.

De voorkeur gaat meer naar aankopen in plaats van eigen jeugd. Terwijl die aankopen met de week minder gaan presteren. Die zelfs op de tribune zijn beland. We moeten weer terug naar de basis. Eigen jeugd eerst en alleen spelers kopen die we zelf niet in huis hebben of een absolute versterking zijn.

In dat licht is de aankoop van El Ahmadi niet te begrijpen. We hadden al een controleur die nauwelijks scoorde. Met twee controleurs die nauwelijks scoren, een nummer 10 die weinig in scoringspositie komt omdat de valse rechterspits die geen rechterspits is maar middenvelder overal en nergens loopt, wordt het scorende vermogen van het middenveld wel heel matig. Tel daarbij op dat de linkerspits eigenlijk een rechterspits is en de spits eigenlijk geen spits en je legt heel duidelijk het probleem van Feyenoord bloot. Daar is Martin van Geel verantwoordelijk voor.

Samen met Fred. Want Fred zet de poppetjes op de verkeerde plek. Aan het begin van het seizoen sprak hij uit dat Karsdorp wel eens in de basis terecht zou kunnen komen. Zo goed was hij. Fred vond hem zo goed dat hij deze aanvallende middenvelder alleen als rechtsback laat opdraven. Sterker nog, toen er door de blessure van Toornstra eindelijk een plek vrij kwam vond hij Karsdorp zo goed dat hij twee rechtsbacks aan de rechterkant opstelde tegen PSV en NAC. Twee spelers die nota bene niet eens het Feyenoord shirt waard zijn. Als er dan toch zo nodig 2,5 miljoen richting Heerenveen moest had dan rechtsback van Anholt gekocht om maar een speler te noemen. Desnoods Leerdam. Niet een rechtsbuiten waar je er al twee van in je selectie had op dat moment.

Mijn conclusie: Martin van Geel heeft gefaald. Hij heeft even kunnen teren op de toevalstreffers Guidetti en Pellè maar verder is het middelmaat wat gehaald is. Natuurlijk zijn El Ahmadi en Toornstra goede spelers. Maar El Ahmadi heb je pas echt nodig als Clasie vertrekt en Toornstra had je natuurlijk van ADO moeten kopen en niet van FC Utrecht.

Rutten werd door van Geel vastgelegd. Rutten, de trainer die zijn elftal naar voren schreeuwde terwijl ze met 8-0 voor stonden tegen Feyenoord. Toen durfde hij wel. Normaal gesproken speelt Rutten op balbezit, op zeker, tikkie terug, tikkie breed. Stelt zijn beste spelers op maar niet het beste team. Rutten is nog nooit kampioen geworden. Ik zie nu waarom. Het seizoen zit er in februari al min of meer op. En dat mag Martin van Geel zich aanrekenen. Het is tijd voor een frisse wind.

Met rood/witte groet,

Juul