Beste Mark, ik heb zojuist met stijgende verbazing naar een filmpje zitten kijken waarin je tegen voetbalsupporters zegt, zitten en bek dicht. Vreemde taal voor een minister president als je het mij vraagt. Maar buiten dat, waarom ineens deze verontwaardiging? Hebben jullie dit echt niet zien aankomen?

Ik snap ergens ook echt de ophef wel, maar doe wel gewoon een beetje normaal. Voetbal is emotie, niet meer en niet minder. Als het spannend is op het veld vertaalt zich dat naar de tribunes. Je mag er echt wel wat van vinden, en je mag hierom nog gaan evalueren ook, om te kijken wat er anders kan/moet. Maar sla niet ineens een stoere toon aan als het om voetbalsupporters gaat. Alsof dat de enige taal is die we begrijpen.

Ik zou willen dat je net zo stoer was tegen je minister. Toen Ferdje met schijt aan elke Corona regel lekker zijn bruiloft aan het vieren was.

Of zo stoer was tegen de burgermeester van 020 die een demonstratie die zij belangrijk vond liet doorgaan. Daar werd, als ik het me goed herinner, toch ook best wat geschreeuwd?

Wees zo stoer tegen al die zorgverleners die in de vuurlinie stonden in maart en april maar die nu niet in aanmerking komen voor een bonus van 1000 euro vanwege bureaucratisch gelul.

Doe zo stoer tegen de mensen die zich niet snel kunnen laten testen, nu dat na 6 maanden nog steeds niet voor elkaar is.

Doe stoer tegen tegen verpleegtehuis medewerkers die vragen om accurate beschermingsmogelijkheden.

Met andere woorden regel je shit Mark! En tot die tijd:

Zitten en  je bek dicht!