Voor deze week alweer de laatste Twaalf Spreekt en wij geven het woord aan Laurens. Zijn liefde voor Feyenoord ontstond doordat zijn vader hem heeft meegenomen naar een Open Dag en hij, zoals velen van ons, erg onder de indruk raakte van het stadion.


Mijn naam is Laurens Versprille, ik ben 19 jaar, woonplaats: Bergschenhoek. Komend schooljaar zal ik de opleiding ‘verkoopspecialist’ gaan volgen op het Zadkine. Op Twitter ben ik te vinden onder @Laurens_010.

Hoe ben je ooit in aanraking gekomen met Feyenoord?

Ik ben door mijn vader in aanraking gekomen met Feyenoord. Hij was het die mij een keer meenam naar de Open Dag en ik toen erg onder de indruk raakte van het stadion, al die mensen en de helikopter die in De Kuip landde. Prachtig! De eerste wedstrijd die ik bezocht was Feyenoord – RKC met mijn pa & oom op vak PP. De uitslag kan ik niet meer herinneren.

Wat is voor jou het ultieme Feyenoord-gevoel?

De pure beleving. De verbondenheid. Achter de club staan en dienen als een echte 12e man. Dat is iets wat je nergens anders in Nederland vindt.

Hoe ziet bij jou een wedstrijddag eruit als je een wedstrijd bezoekt?

Als ik wakker word is het eerste wat ik doe de Feyenoord-vlag uithangen, wanneer ik het vergeet gaat het die wedstrijddag ook gelijk fout. Verder kies ik welk Feyenoord-shirt ik ga aantrekken en vertrek ik naar de Kuip. Iedere wedstrijddag is anders, de ene keer drink ik wat op Varkenoord met een aantal supporters en de andere keer zit ik al erg vroeg in het stadion.

Wat heeft Feyenoord voor impact/invloed op je dagelijks leven?

Feyenoord heeft een groot aandeel in mijn leven. De nieuwtjes volgen, op Twitter en/of Facebook, en daar wat posten. Nieuwe dingen uit de fanshop halen en als er iets op de planning staat wordt er altijd eerst gekeken of ze die dag niet moeten spelen. Ik kan (en velen met mij) slecht tegen de leegte in de winterstop/zomerstop. Ik sta daarom altijd weer te popelen als ze gaan beginnen!

Hoe zie jij de (nabije) toekomst van onze club?

De toekomst zie ik positief in, zeker omdat de Kuip gerenoveerd gaat worden en er geen nieuw stadion gebouwd gaat worden. Door de verkoop van Pellè, Janmaat, BMI en De Vrij hebben we financieel een klapper gemaakt. Sportief gezien heb ik er alle vertrouwen in, met nog twee tot drie versterkingen erbij die echt van toegevoegde waarde zijn, kunnen we de lijn van voorgaande drie seizoenen voorzetten!

Als je iets mocht veranderen bij Feyenoord, wat zou dat zijn?

Dan zou ik de verkoopmunten in de Kuip helemaal afschaffen.