De aanloop

Iets met een kansloze nederlaag onder Jaap Stam in oktober van vorig jaar. Supporters die een halve dag vrij moesten nemen, en dat belachelijke tijdstip van aftrappen op een midweekse avond. Bussen die té laat aankwamen in Born. Oh ja, die mist. Keuren, keuren, en dan lekker gaan ballen. Het was ook koud.

De wedstrijd

Feyenoord wekte niet echt de indruk dat het die beschamende 4-2 wilde goed maken. Integendeel, het speelde rommelig en dwong amper wat af. Door een eigen doelpunt van Cis (die een week eerder nog in verband werd gebracht met een transfer naar De Kuip) kwam het wel op voorsprong. Veel meer gebeurde er niet tot aan de rust. Behalve dat de mist weer kwam opzetten.

De tweede helft begon met een fel Fortuna. De overkant was inmiddels niet meer te zien voor het uitvak. De gelijkmaker werd dan ook alleen maar gehoord. Niet veel later besloot scheidsrechter Kevin Blom om een pauze in te lassen. In de hoop dat de mist weer wat zou verdwijnen, maar tevergeefs. Het zicht werd er niet beter op voor de grensrechters, de spelers en het publiek. Er zat niet anders op om de wedstrijd definitief te staken.

Het oordeel

Hopelijk komt Feyenoord in de resterende 27 minuten (als het daar bij blijft) beter voor de dag dan op deze dinsdagavond. Aan het meegereisde Legioen lag het niet.

@joopb68lfc