Joris is één van de Feyenoordsupporters die met regelmaat een blog schrijft voor onze site.


Ik ben Joris Mink, 20 jaar ( ook wel bekend als @jorisallday). Ik schrijf elke maand twee keer een blog op w-z-f.nl en doe dit met alle plezier! Ik woon in Tilburg en heb een seizoenkaart op Y2. Ik verzamel Feyenoord boeken en ben dan ook erg geïnteresseerd in de geschiedenis van Feyenoord.

Hoe ben je ooit in aanraking gekomen met Feyenoord?

De meeste Feyenoordsupporters zijn door hun ouders naar de Kuip meegenomen. Bij mij is het heel anders gegaan. Mijn vader had in de tijd dat ik een jaar of 6/7/8 was een seizoenkaart van Willem II. Omdat ik een paar honderd meter van het Koning Willem II stadion woon was willem II dan ook een makkelijke club om te bezoeken. Ik ging vaak mee naar het stadion en mijn held in die tijd was Joris Mathijsen. Mijn vader heeft me altijd het gevoel gegeven dat je een club in goede en in slechte tijden moet steunen, niet voordat de scheidsrechter affluit en je de spelers bedankt hebt voor hun inzet naar huis gaan. Je bent een supporter of niet. Hoe ik precies bij Feyenoord kom weet ik niet. Een oude buurjongen van me was lid van de Hand in Hand en deze heb ik dan ooit gekregen. Waarschijnlijk ben ik als klein ventje toen zo onder de indruk geweest van die foto’s die er instonden dat ik sinds toen het virus met me meedraag.

Wat is voor jou het ultieme Feyenoord-gevoel?

Het ultieme Feyenoord gevoel is voor mij toch echt de Kuip. De eerste keer dat ik in dat stadion kwam was met een rondleiding en dat zal ik nooit vergeten. Ik heb op verschillende plekken in het stadion naar een wedstrijd gekeken en elke vak heeft toch wel echt iets speciaals. Ik vind het Feyenoord stadion het ultieme beeld van hoe voetbal hoort te zijn. De trilling als er gescoord wordt is in geen enkel stadion zo mooi als in die van Feyenoord. Ik denk dat Feyenoord op dit vlak zeker in Nederland uniek is. Het stadion is meer dan een plek waar gevoetbald wordt, het verbind mensen met elkaar en laat je de wedstrijd het beste beleven.

Hoe ziet bij jou een wedstrijddag eruit als je een wedstrijd bezoekt?

Omdat ik in Tilburg woon is het voor mij altijd een stukje treinen. Ik trein altijd alleen omdat ik verder geen vrienden of familie heb die Feyenoordsupporter zijn. Wel neem ik regelmatig wat mensen mee naar de Kuip. Zo heb ik een aantal vrienden al wat meer Feyenoordsupporter gemaakt dan dat ze anders waren. Of ik van tevoren naar Varkenoord ga ligt aan de tijd van de wedstrijd. Bij een half één wedstrijd heeft het voor mij weinig zin om daarheen te gaan terwijl een avondwedstrijd deze kansen wel biedt. Onder de wedstrijd sta ik op Y. Na de wedstrijd ga ik direct terug om de laatste trein bij station stadion te nemen richting Brabant.

Wat heeft Feyenoord voor impact/invloed op je dagelijks leven?

Ik ben elke dag met Feyenoord bezig. Ik verzamel Feyenoordboeken en hou graag alles uit de geschiedenis bij. Iedereen die mij een klein beetje kent weet dat ik een Feyenoord hart heb en spreken me hier dan ook veel op aan. Ik ben actief bezig met Feyenoord op sociaal media door bijvoorbeeld één keer in de 2 weken een blog op w-z-f.nl te schrijven. Als er nieuws is vanuit de Kuip ben ik hier snel van op te hoogte. Ook teken ik Feyenoordstickers en ben ik de laatste weken bezig met een groot doek voor volgend seizoen.

Hoe sta jij in de discussie rondom de ver(nieuw)bouw van de Kuip?

De Kuip is een uniek stadion in Nederland en Europa. De Kuip = Feyenoord en Feyenoord = De Kuip. Het bouwen van een nieuw stadion zou ik dan ook doodzonde vinden. Ik denk dat weinig mensen beseffen dat de Kuip een grondlegger is van het trouwe Legioen. Als je één keer in de Kuip bent geweest blijft dat aan je trekken en blijf je meer gaan. Met een nieuw stadion gaat die unieke sfeer die zo’n stadion met zich meebrengt voor een groot deel verloren. Wel moet er iets gebeuren om de toekomst van Feyenoord veilig te stellen. Zo ben ik groot voorstander van RedDeKuip. Ze nemen bepaalde factoren van het stadion mee in hun verbouwplan die voor veel supporters erg belangrijk zijn (hoeders van de stad, het dak dat open kan etc.)

Wie is jouw favoriete (oud)speler en waarom?

Van Bronckhorst heb ik altijd een enorme mooie speler gevonden. Qua spel maar ook qua persoonlijkheid. Ik ben dan ook blij dat juist hij volgend jaar als hoofdcoach de kar gaat trekken. Gio is een grote naam in Europa met een prachtige loopbaan en een jongen van de club, wat ik ook een belangrijke factor vind. Ook heb ik net als vele Feyenoorders een zwak voor Dirk Kuyt en Jordy Clasie. Dirk omdat die altijd alles geeft wat hij heeft. Hij beleeft het spelletje echt nog met passie. Jordy om dezelfde reden, als je ziet dan zo’n jongen een traan laat met het afscheid van Koeman, dan kan ik daar van genieten. Ik zou het dan ook prachtig vinden als deze drie spelers volgend seizoen samen voor de titel gaan.

Als je iets mocht veranderen bij Feyenoord, wat zou dat zijn?

Het klinkt erg cliché maar op dit moment zou ik graag een reorganisatie zien bij het bestuur. Er worden keer op keer fouten gemaakt die niet door de beugel kunnen. Het stadionplan moet dan ook een keer definitief worden want zoals iedereen weet is stilstand achterstand. Voor de rest vind ik het belachelijk dat je bij binnenkomst enorm lang in de rij moet staan. Zo heb ik voor 020 thuis eerder dit seizoen de eerste 10 minuten moeten missen omdat de rij zo lang was en ze iedereen één voor één gingen fouilleren.

Wat is het mooiste, leukste, gekste moment dat jij tot nu toe hebt beleefd bij/met de club?

Ik denk dat mijn eerste wedstrijd dat ik alleen naar de Kuip ging mijn mooiste moment is. Ik had toen een los kaartje kunnen regelen op vak X tegen PSV. Ik stond tussen een grote groep kerels en kende verder niemand. Omdat je allemaal de passie deelt heb je al snel contact. Deze wedstrijd won Feyenoord uit mijn hoofd met 3-1. Bij de 2de goal pakte een grote kerel mij vast en tilde me boven zijn hoofd op. Een enorme ervaring voor mij. Door deze wedstrijd heb ik het jaar erop een seizoenkaart genomen.