Het interesseert me echt geen hol hoe Feyenoord 3 punten binnen harkt. En nóg minder wat de heren voetbalanalytici er van vinden. Hoe slecht de wedstrijd was? Nou, dat heb ik dan al zélf gezien.


Herkauwen laat ik wel aan een koe over. Wat een geleuter. Uiteindelijk kom je uit bij de rijkste clubs van Europa, en hoe goed en hoe mooi die toch spelen. De Eredivisie stelt niets voor. En de Europa League is het afvalputje van de Champions League. Saai. De tegenzin spát er van af bij de ex-voetballers op de donderdagavond. Met als mooiste voorbeeld Wim Kieft. Die heeft, naast zijn neustussenschot, ook elk gevoel voor realiteit weggesnoven. Maar ja, hij is niet de enige met een bobbel in z’n broek in de wachtrij voor een plek in een studio als Barcelona speelt.

Mijn favoriete team staat weer op de derde plek, er moet nog heel wat gebeuren om die te behouden. En die dennenappelbokaal is ook nog niet zo maar gewonnen. Maar de Feyenoordfans en ik willen een prijs! En wraak voor die 4-1! Ik werd dat gezeik over die kaarten wel zat. Niet iedereen kan er bij zijn, dat was ook al zo in 2002, 2003 en 2008. Vroeger is geweest, hou asjeblieft op over hoe het toen ging met de kaartverdeling en wat je toch niet meer kan terugdraaien. Vóór de loting hoorde je bijna niemand. En mag Feyenoord zélf bepalen aan wie ze kaarten geven? Als ik sponsors heb die een ton of meer in mijn club steken, en ik wil dat ze dat het volgende seizoen wéér doen, dan is me dat echt wel wat kaarten van € 33 per stuk waard als dankjewel.

Dat zoiets nog uitgelegd moet worden. En in de tram ná Feyenoord tegen De Graafschap heb ik het toppunt tot nu toe beleefd. “De huidige fans gaan uit hun werk rechtstreeks naar Feyenoord, en leven niet voor hun club.” Huh?!?!?!? De “supporters” die deze onzin uitkraamden, waren uitgeloot voor finalekaarten. En een diploma psychologie bezaten ze volgens mij ook niet. Ze hadden al wel bijna 40 jaar een seizoenkaart, dus daarom moest Feyenoord hen sowieso een kaart gunnen. Prachtig staaltje kansloos Übermensch-gedrag zo bij elkaar, deze mensen wens je toch een prachtige plek voor de tv?
Ik verwacht dat Feyenoord gewoon de spreekwoordelijke daad weer oppikt tegen Excelsior. Die interlands waren natuurlijk allang gepland. Frankrijk en Engeland bewaren de energie wel voor de zomer, dus de wedstrijden zijn alleen leuk voor de verstokte fans en de roeptoeters. Oh ja, een oefenwedstrijd analyseren van het Nederlands XI-tal dat níet naar het EK gaat, is dat nog erger dan een Europaleaguewedstrijd? Ik durf te wedden dat er op deze avonden vast wel ergens een leuke film te zien is.