Jessie Proost, een van de grote talenten van de Feyenoord A1. In Zuid Afrika schitterde hij en tijdens de Open Dag zagen velen al wat deze jongeman zoal in zijn mars heeft. Wij spraken hem en stelden hem een paar vragen. Volg ons talent op twitter: @jessieproost


Je zit nu in de A1 van Feyenoord. Op welke leeftijd ben je bij Feyenoord binnengekomen en via welke club was dat? Voelde je jezelf meteen thuis in Rotterdam?

Ik was veertien jaar oud toen ik bij Feyenoord mocht komen voetballen. Daarvoor heb ik bij Spartaan’20 gespeeld en ik voelde me gelijk thuis, want ik kende al best veel spelers van school die ook al bij Feyenoord speelden.

Je hebt misschien Jordy Clasie als voorbeeld in Feyenoord 1, maar heb je zelf nooit de gedachte gehad dat je vanwege je lengte niet door zou kunnen stromen? Of heeft Feyenoord je dat gevoel nooit gegeven?

Eerlijk gezegd heb ik daar nog niet over nagedacht, want er zijn veel kleine voetballers die het gewoon gered hebben door het goed te compenseren.

Zit je nog op school? En zo ja, is het makkelijk om school en voetbal te combineren?

Ja ik zit nog op school. Het is allemaal goed geregeld. Ze houden rekening met mijn trainingstijden dus het is vrij gemakkelijk te combineren met voetbal.

Feyenoord is een volksclub die eindelijk weer eens kampioen wil worden. Ben je ook aanwezig bij wedstrijden in De Kuip?

Ja, ik ga regelmatig naar De Kuip om wedstrijden te kijken. Zeker de toppers!

Met Roy Makaay als trainer heb je één van de betere spitsen van de afgelopen jaren aan het roer. Kun je veel van hem leren als trainer, maar ook als persoon?

Je leert zeker veel van hem. Qua persoonlijkheid, de focus etcetera. Allemaal zaken die je nodig hebt om betaald voetbal te halen.

Wie is je absolute voorbeeld op het gebied van voetbal?

Mijn voorbeelden zijn Dani Alves en Jordi Alba. Spelers van Barcelona omdat ze aanvallend ook heel sterk zijn en daar kan je alleen maar van leren!

Heb je, als je wedstrijden van Feyenoord kijkt, veel kunnen leren van spelers als Immers, De Vrij, Clasie of Boëtius? Krijg je adviezen van de spelers?

Je leert van iedere voetballer wel iets als je er goed op let, dus ook van die jongens. Helaas krijg ik nog geen adviezen van deze jongens.

Heb je een goed gevoel voor het komende seizoen? Zie je dit als ‘een normaal seizoen’, of heb je het idee dat dit wel eens een heel belangrijk seizoen kan worden op weg naar De Kuip?

Ik heb zeker een goed gevoel voor het aankomende seizoen. Je gaat wel anders naar dit seizoen kijken omdat het ook je laatste jaar jeugdvoetbal is, dus eigenlijk ook de belangrijkste. Wie weet wat er daarna gaat gebeuren. Het belangrijkste is natuurlijk dat ik mezelf door blijf ontwikkelen!

Met wie in de selectie heb je het meest contact?

Ik heb met iedereen in de A1-selectie wel goed contact. Zeker met de jongens met wie ik al een paar jaar mee samen speel. Met de jongens uit Feyenoord 1 nog niet veel.

Hoe ziet een doordeweekse dag er voor jou uit, inclusief training?

Van half 9 tot 10 uur heb ik school. Dan ga ik trainen vanaf 11 tot half 1 en daarna ga ik weer terug naar school van 14 uur tot 16 uur. En daarna lekker naar huis.

Heb je nog een tip voor jonge kinderen die dromen om ooit in de Kuip te mogen voetballen?

Ik heb zeker een tip! Doe altijd je best, werk hard en twijfel nooit aan je eigen kwaliteiten. Wie weet krijg je ooit je kans!

Uitgelichte afbeelding via: www.feyenoordtraining.nl