In de laatste Twaalf Spreekt van deze week geven wij uiteraard weer het woord aan een Feyenoordsupporter en deze keer is dat Jelle uit Zierikzee en voor hem geldt de niet lullen maar poetsen mentaliteit en die ziet hij ook graag terug op het veld.


Mijn naam is Jelle den Boer, geboren 2 mei 1984 dus ik ben 30 jaar en mijn woonplaats is Zierikzee (Zeeland). Ik ben werkzaam in ons familiebedrijf (autobedrijf) en dat is ook gevestigd in Zierikzee. Mijn twitteraccount is @Jelledenboer.

Hoe ben je ooit in aanraking gekomen met Feyenoord?

Mijn vader en moeder waren vroeger al Feyenoordsupporter, zo heb ik het Feyenoord DNA gekregen denk ik. Al mijn schoolvriendjes waren/zijn ook Feyenoordsupporter en na het bezoek van mijn eerste wedstrijd was ik al snel ”besmet”.

Wat is voor jou het ultieme Feyenoord-gevoel?

Het samenzijn met je vrienden en allemaal bloedfanatiek je club steunen en ervoor opkomen als iemand er slecht over spreekt. Geen woorden maar daden, de niet lullen maar poetsen mentaliteit. Dit wil je dan ook graag op andere mensen overbrengen, zoals mijn aanstaande vrouw die ik tegenwoordig ook af en toe meekrijg naar De Kuip, dit tot groot plezier van mijn schoonvader die ook een trouw supporter is.

Hoe ziet bij jou een wedstrijddag eruit als je een wedstrijd bezoekt?

Slecht slapen de avond/nacht voor de wedstrijd, vroeg opstaan en zorgen dat mijn shirtje netjes schoon en gestreken klaar ligt en goed ontbijten. Daarna vroeg wegrijden naar De Kuip want ik moet nog een kleine 70 kilometer rijden. Dit seizoen (2014/2015) weer met mijn vriendengroep op Z die allemaal in Rotterdam wonen dus eerst een tussenstop voor we naar De Kuip gaan. Een andere vriend van mij komt dat hele pl**r*s eind uit Enschede naar de Kuip… Eric / HELD!!

Wat heeft Feyenoord voor impact/invloed op je dagelijks leven?

Elke ochtend check ik als eerste mijn telefoon voor de laatste nieuwtjes, vooral tijdens de transfer periodes. Overdag houd ik veel Feyenoord supporterssites in de gaten. Richting het weekend en de wedstrijd dag neemt dit alleen maar toe en word ik ook steeds zenuwachtiger. Bij onbekende tegenstanders zoals bij Europese wedstrijden bekijk ik vooraf YouTube materiaal van de tegenstander en mooie sfeerbeelden van De Kuip en het Legioen om alvast het ”matchday” gevoel te krijgen.

Hoe zie jij de (nabije) toekomst van onze club?

Positief! Op dit moment, net na het WK 2014, krijgen we weer betaald voor onze spelers waardoor we wat kunnen investeren en Feyenoord voor andere spelers weer een interessante club wordt om naar toe te gaan. Ondanks dat er over een leegloop gesproken werd in de media, verwacht ik dat veel talenten moeiteloos zullen aanhaken. Ik heb veel vertrouwen in Varkenoord en de mensen die leiding geven aan de jeugdopleiding.

Als je iets mocht veranderen bij Feyenoord, wat zou dat zijn?

Ik zou graag meer eenheid zien op het gebied van de nieuwe Kuip. Ik heb het gevoel dat de directie niet achter het prachtige plan staat om De Kuip te renoveren, ondanks dat ze dit wel hebben uitgesproken. Dit mooiste stadion van Europa mag nooit verloren gaan! Ook zou ik graag wat meer tegengas tegen de KNVB zien door de club, ik vind dat er nu te makkelijk wordt ingestemd met besluiten genomen door de KNVB. Als club heb je veel meer te vertellen lijkt mij.

Welke wedstrijd van Feyenoord beleef je mooie herinneringen aan en waarom?

25 april 1999 Feyenoord – NAC de kampioenswedstrijd en uiteraard 8 mei 2002 Feyenoord – Dortmund om de Uefa Cup. Beide wedstrijden omdat ik deze kampioenschappen in Nederland en Europa bewust heb meegemaakt, wat een feest was dat zeg!