Gisteren werd bekend dat Jan de Jong de nieuwe algemeen directeur wordt. Zelf had ik altijd het gevoel dat het Robert Eenhoorn zou worden maar die schijnt het niet aangedurfd te hebben. Jan de Jong dus, Directeur van de NOS en dus veel ervaring in communicatie en media. En zijdelings ook betrokkenen bij het voetbalwereldje. Al zal hij daarvoor ongetwijfeld voor een groot gedeelte wegwijs worden gemaakt door Martin Van Geel.

Gistermiddag na de bekendmaking van de aanstelling van De Jong gooiden wij een Poll eruit om eens te peilen wat de reacties waren onder onze volgers. Op de vraag: is Jan de Jong de ideale algemeen directeur voor Feyenoord?, reageerden 230 mensen. De teneur is redelijk positief gestemd, 27% was het absoluut met de stelling eens en 57% geeft hem voorlopig het voordeel van de twijfel. Slechts 16% had liever een ander gezien. In totaal heeft Jan de Jong dus best wat draagvlak onder onze volgers.

Maar eens kijken dan wat hij heeft te zeggen in de Media. Vroeg in de middag was er al een interview op Rijnmond en ‘avonds zou hij ook nog bij Eva Jinek aanschuiven. Wat mij opvalt is de duidelijke en open manier van communiceren. Het enthousiasme waarmee hij over zijn nieuwe baan en Feyenoord spreekt en dat hij helder is in zijn standpunten.

Ook al denk ik anders over een nieuw stadion dan Jan de Jong, is het wel fijn dat hij zijn standpunten open en helder communiceert. Hij is voor een nieuw stadion, punt. Eens of oneens er wordt in ieder geval niet om de hete brei heengedraaid. Maakt een inhoudelijke discussie in ieder geval een stuk makkelijker.

interview RTV Rijnmond:

Jeugd:

Het verhaal over de jeugdopleiding klonk mij (en ik denk velen met mij) als muziek in de oren. Hij heeft volkomen gelijk dat het steeds belangrijker wordt om spelers zelf op te leiden voor het eerste elftal. Hij spreekt zelfs over 50% van de selectie die vanaf Varkenoord moet gaan doorstromen. Een ambitieus maar goed plan wat mij betreft. Zeker in een tijd dat de linksback van pak hem beet een AZ al zomaar 6 miljoen Euro moet kosten. Investeren in de jeugd is dus niet alleen slim maar ook noodzakelijk om mee te kunnen blijven aan de top

Voor de rest blijft het natuurlijk koffiedik kijken wat er allemaal in de toekomst staat te gebeuren, de man komt prima over maar we blijven een club van geen woorden maar daden.

Rest ons niks anders dan Dhr de Jong heel veel succes te wensen bij onze prachtige club.