Na afgelopen voetbalweekend is alles weer mogelijk. Onze hoofdstedelijke vrienden zijn het helemaal kwijt en hoewel de nummer twee AZ weer in vorm lijkt te komen, zegt de recentelijke dip ook wel iets. In tegenstelling tot Feyenoord, dat maar moeilijk te verslaan blijkt. Dick heeft er een hecht collectief van gemaakt, dat met een geslepen tactiek ten strijde trekt. Het kenmerkt de topcoach in Advocaat. Hij stuurt zijn spelers met duidelijke opdrachten het veld in en heeft antwoorden op tactieken van de tegenstander. Dat laatste zagen we ook weer in Eindhoven, waar de gevaren Ihattaren en Dumfries zo goed als geneutraliseerd werden. Drie punten hadden meer recht aan de prestatie van Feyenoord gedaan maar een onoplettendheid achterin en pech voor de goal van PSV resulteerde uiteindelijk in slechts een puntje voor Feyenoord.

Dick zal het niet hardop zeggen maar ik denk dat hij nog wel een kans ziet op de dubbel. Daarom zal hij toch flink gevloekt hebben na het gelijkspel van afgelopen zondag, wat gevoeld zal hebben als een 1-1 verlies. Winst had ons op vier punten van de gedeelde koplopers gebracht en met nog wedstrijden tegen diezelfde ploegen voor de boeg hadden we het in eigen hand om op een punt te komen. Gelukkig zijn er nog meer wedstrijden te spelen en is het verschil, ook met zes punten, nog overbrugbaar. Nadat Feyenoord hopelijk NAC uit de beker heeft gekegeld kan de jacht op de koppositie aanstaande zondag worden voortgezet. En daar zullen we alles en iedereen bij nodig hebben. Spelers, trainers en het Legioen.

Dat de wedstrijd van afgelopen weekend überhaupt nog ergens om ging had je eind oktober vorig jaar niet durven dromen. Dat alleen is al de pure winst van dit seizoen. De voormalige coach Jaap Stam, die maar bleef volharden in een speelwijze die niet bij de spelers paste, dacht het tij wel even te gaan keren met een kamikaze opstelling, uit bij Ajax. The rest is history. Dick kwam en zette het elftal naar zijn hand met vooral duidelijkheid en een speelwijze die wèl bij deze spelers paste. Er kwam vertrouwen in de ploeg en het zat ook wel eens mee. Maar er werd ook meerdere malen teruggekomen na een achterstand. Feyenoord werd weer een team.

Feyenoord staat aan de vooravond van een reeks finales. Elke volgende wedstrijd moet zo benaderd gaan worden en de spelers moeten erin gaan én blijven geloven. Wij als Legioen moeten er ook in geloven en dat de spelers meegeven. De Kuip moet tot het eind van het seizoen elke wedstrijd kolken. Nog één bekerwedstrijd en vijf competitiewedstrijden spelen we in onze thuishaven. En wellicht de bekerfinale. Tijdens uitwedstrijden zit het Feyenoord-vak altijd vol met fanatieke supporters dus dat komt sowieso goed. Als iedereen er achter gaat staan kan dit nog wel eens een heel mooi seizoen worden. Aanstaande donderdag trappen we af. Ik ben er in ieder geval bij. Jij ook?

Met rood/witte groet,

Julian Heel

@FeyenoordJuul