De aanloop

Na de mistige match in Sittard kon het Legioen afreizen naar het oosten. En wel naar het Polman Stadion in Almelo. Vriendelijke stewards die je als mens benaderen, en de koffie en belegde broodjes staan klaar bij aankomst. Was het overal maar zo’n feest. Ook fijn op een koude avond: verwarmde toiletten. Hulde!

Het gonst van de geruchten over de nieuwe spits. Róbert Boženík zou al getekend hebben, maar nog niet al het papierwerk was in orde om de transfer af te ronden. En als hij komt, wat gebeurt er met Nicolai Jørgensen?

De wedstrijd

Feyenoord kwam wéér niet goed uit de startblokken. Heracles deed dat wel, en de manier waarop Rossmann volkomen vrijstaand van een meter of 13 mocht inkoppen, zei heel veel over de instelling van de gasten. Pas na de bijna 2-0 voor de thuisploeg begon Feyenoord te voetballen. En kwamen er eindelijk kansen, die door Steven Berghuis, Jørgensen en Luis Sinisterra gemist werden. Een kopbal van Eric Botteghin werd nog van de lijn gehaald.

Coach Dick Advocaat moet tekeer zijn gegaan in de rust. Het uitvak zag twee minuten na de thee een heel ander Feyenoord. Jens Toornstra schoot de 1-1 binnen en bereidde de 2-1 van Sinisterra voor. Botteghin dook op bij de tweede paal en kopte Feyenoords derde treffer binnen. En dat allemaal in een tijdsbestek van 10 minuten…

De gasten leken het hierna wel te geloven, waardoor Heracles nog mocht hopen op een aansluitingstreffer. Die kwam er ook (pegel van Rossmann), waardoor het meegereisde Legioen zich ook kon warmhouden met ouderwets billenknijpen. Justin Bijlow hield Mauro van een treffer af. En Feyenoord kreeg goede kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Berghuis verraste keeper Blaswich bijna van afstand, en de ingevallen Luciano Narsingh raakte de lat (dat deed hij in blessuretijd nog een keer). In de zes minuten extra tijd kwam de voorsprong gelukkig niet meer in gevaar.

Het oordeel

Een wereld van verschil, met het huidige Feyenoord kan dat. En er moet heel veel nog beter. De backs. Het omschakelende middenveld en de aanvoer naar de voorste linie. Maar de ploeg is ondertussen wel van de twaalfde naar de derde plek opgeschoven. En dat is voor nu het belangrijkste nieuws. Dat schaven aan het team lukt Advocaat wel.

@joopb68lfc