Onderstaand stuk las ik op de site van De Feijenoorder.  Ik kan er met mijn volle verstand niet bij dat er dus individuen zijn die zo ons mooie Feyenoord schade toebrengen. Dat je je eigen drinken meeneemt en niet wil kopen en zo de club kan steunen begrijp ik al niet maar dat is een heel ander discussie. Maar het schade toebrengen van je eigen club, dat gaat nog veeeeeeeel verder. Ik sluit me dan ook graag aan bij de woorden van De Feijenoorder:  Je eigen huis bevuil je niet!


 

Varkenoord is al jarenlang een warm nest voor vele Feijenoorders. Rond wedstrijden van zowel de Sportclub als de geroemde jeugdopleiding van Feyenoord, voorafgaand aan wedstrijden van Feyenoord 1, bij het Groene Haas Supporterstoernooi of borrels van Vereeniging De Feijenoorder… altijd staan de deuren wagenwijd open en laten de trouwe vrijwilligers met veel plezier de tap stromen. Helaas maken een aantal personen misbruik van deze gastvrijheid. Zo wordt er nog altijd glaswerk meegenomen en kapot gegooid, vuurwerk op het veld afgestoken en nu zelfs moedwillig stoeltjes gesloopt op de tribune. Onbegrijpelijk gedrag.

We hebben in het verleden al meermaals bij PMDS’en Feijenoorders aangesproken op dit gedrag. Hierna leek het een tijdje beter te gaan, maar voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen AS Roma ging het toch weer fout. Kapot glas (gevaarlijk voor onder andere kinderen die er ook spelen!), gesloopte stoeltjes en schade aan het veld door vuurwerk. Onbegrijpelijk. Je eigen huis bevuil je niet!

In overleg met een aantal supporters, waaronder het bestuur van Vereeniging De Feijenoorder, heeft de Sportclub helaas -maar terecht!- besloten de tribune voorafgaand aan Feyenoord – NAC van aanstaande zondag te sluiten. De kantine en het terras zijn uiteraard wel gewoon open voor een gezellige PMDS. Opdat het maar weer gewoon gezellig mag worden. Daarom: laat glaswerk thuis, steek geen vuurwerk af op het veld en laat alles gewoon heel. Zie je een medesupporter toch in de fout gaan: spreek hem/haar daar op aan!

Voor Feijenoorders, Door Feijenoorders!

Onderstaand het bericht zoals vanochtend gepubliceerd op de website van Sportclub Feyenoord:

De kruitdampen van de wedstrijd tegen AS Roma zijn opgetrokken, hoog tijd om de schade op Varkenoord en de eventuele consequenties hiervan in kaart te brengen.

Inderdaad, het was uitzonderlijk takkeweer en inderdaad, het was mede daardoor exceptioneel druk in kantine, op het terras en op de tribune. Neemt niet weg dat er nog steeds enkele regels in acht genomen kunnen worden, zoals GEEN glaswerk, GEEN vuurwerk (al helemaal niet op het veld!) en GEEN vernielingen. Drie simpele regels, niks moeilijks aan.

Elke Feijenoorder, ongeacht achtergrond, kleur of leeftijd is welkom op Varkenoord zolang deze regels, onze medewerkers en onze spullen worden gerespecteerd. En gaat er eens iemand over de schreef, spreek hem/haar daar dan op aan. Alleen zo kan onze sfeer worden gewaarborgd.

Het is in het verleden al diverse malen gebeurd dat er stoeltjes op de tribune sneuvelden door vuurwerk of baldadig gedrag, of dat er vanaf de tribune vuurwerk op het veld werd gegooid. Afgelopen donderdag zijn er een aantal stoeltjes moedwillig losgetrapt en was de hoeveelheid (kapot) glaswerk niet te overzien. We zijn het zat, en zullen de tribune zondag 8 maart a.s. dan ook afsluiten.