Wie kent de documentaire “The other side of the heart is white” niet? Dan kennen jullie ook Hélène Meulstee en haar zoon Sem die een rol spelen in de docu. Speciaal voor WijZijnFeijenoord doet ze een klein interviewtje!


Zijn er mensen in Rotterdam geweest die je, na het zien van de film, herkende als één van de hoofdrolspelers van ‘The Other Side Of The Heart Is White’?

Ja dat gebeurt toch regelmatiger dan ik dacht, maar dan vooral als ik samen met Sem ben. Nog steeds vraag ik dan later aan hem: ”joh.. ken jij die want volgens mij heb ik die nog nooit eerder gezien” .Ik Ben er dus nog niet aan gewend, haha!

Op welke manier ben je door de filmmakers benaderd om deel te nemen aan dit project?

Dat was puur toeval want ik kende Brandon en Leonardo hiervoor helemaal niet. Tijdens PSV uit 2 jaar geleden kreeg Sem een hele grote FRL vlag maar omdat wij altijd helemaal beneden staan omdat ‘t mannetje anders niets kan zie, kreeg hij die vlag niet over het plexiglas getild. Hij zat dus op mijn nek toen we gespot werden. Van 2 kanten werden we gefilmd. Later werd ons gevraagd of we het goed vonden dat ze ons een tijdje volgde met de camera voor de docu. Omdat ik bijna geen bewegende beelden heb van ons samen heb ik eigenlijk meteen ja gezegd. Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit spijt van gehad!

Sem en jij hebben inmiddels veel meegemaakt in vrijwel alle stadions in Nederland. Wat is voor jou het absolute hoogtepunt?

Voor mij is dat absoluut het doelpunt van Pi-Air! PSV-Feyenoord in de 94ste minuut. Het moment waarop alle hoop om door te gaan naar de halve finale is vervlogen. En kopbal van van Hooijdonk. Ik krijg meteen kippenvel nu ik er weer aan denk. Die ontlading die gaan we nooit meer zo voelen zoals op dat moment. Zelfs zonder TNO onderzoek was toen al duidelijk dat de Kuip nog tientallen jaren mee kan!

Maar omdat Sem toen nog in mijn buik zat heeft hij een ander moment. Hij neemt t dus even van me over.

Mijn mooiste moment is toen we wonnen van 020 in 2012. Ik weet nog precies hoe t ging. We kwamen met 0-1 achter door een doelpunt van Siem de Jong. El Ahmadi maakte gelijk. Toen scoorde John Guidetti de 2-1 en de 3-1. Buylikin (weet niet hoe je dat schrijft maar dat is ook niet belangrijk) maakte de 3-2 en Guidetti de 4-2. Ik kan niet uitleggen hoe blij ik toen was.

Hoe ziet voor jullie een gemiddelde (uit)wedstrijddag eruit?

Op een wedstrijddag hangen we eerst de 8 Feyenoordvlaggen op in de straat. Met mooi weer gaan we nog wel eens een drankje doen voor de wedstrijd als er maar een plek is waar Sem een balletje kan trappen. Anders gaan we zo’n 2 uur van tevoren richting de Kuip. Op de fiets of met de tram. Of we nog een paar gezellige uurtjes hebben na de wedstrijd is echt afhankelijk van de uitslag.

Toen bekend werd dat Ronald Koeman de opvolger zou zijn van Mario Been, waren de meningen daarover verdeeld. Hoe keek jij er aanvankelijk tegenaan? Was vanaf begin af aan duidelijk dat Koeman Feyenoord weer op de rit ging krijgen?

Nee dat vertrouwen had ik er niet in, maar of dat door Koeman kwam..
Ik had echt verwacht dat Mario Been er iets van zou maken.. dat we een sprankelend elftal zouden zien. Dat we op de Coolsingel zouden staan!
Ik denk dat ik toen zo teleurgesteld was dat ik geen hoop had dat Koeman het beter zou doen. Ik had er namelijk helemaal geen verwachtingen van. Niet negatief en niet positief. Ik denk puur uit zelfbescherming.

Hoe zie je het nu in nu Fred Rutten aan het roer komt?

Fjet Jutte noem ik hem gekscherend.

Ik moet eerlijk zeggen dat ook ik mijn mening baseer op wat ik lees en wat ik zie op tv. Persoonlijk denk ik dat een trainer van een club als die van ons een krachtige uitstraling moet hebben en nee, die heb ik bij Fjed nog niet kunnen ontdekken. Maar misschien heeft hij nu net wel die ene eigenschap die een trainer nodig heeft om ervoor te zorgen dat we komend seizoen kampioen worden. Ik gun het hem in ieder geval van harte!

Op de foto’s op Twitter is te zien dat jullie niet alleen voor de wedstrijd naar De Kuip komen, maar ook helpen met het opbouwen/optuigen van De Kuip in verband met TiFo acties. Hoe zijn jullie daarin betrokken geraakt?

Volgens mij was er een keer een oproep van het Tifoteam waarin ze aangaven nog wat handjes te kunnen gebruiken en omdat Sem ook graag wilde helpen hebben we ons meteen aangemeld.
Ik heb diep respect voor de groep mensen die zoveel vrije tijd steken in deze sfeeracties. Het is mooi om daar af en toe een steentje aan bij te kunnen dragen.

Zien we Sem later als nieuwe aanwinst in De Kuip?

Dat zou natuurlijk te mooi zijn! De eerste Meulstee ooit in het eerste van Feyenoord!
Hij zit momenteel bij de voorlopige D1 selectie van RVVH en gezien het voetbaltalent van zijn ouders is dat al een hele prestatie. Maar hij traint zijn vrije trappen en kopballen a la van Hooijdonk dus wie weet!