De voorrangsperiode voor seizoenkaarthouders die nog moeten verlengen loopt bijna ten einde. Als we er even snel een rekensommetje op loslaten maakt de stand, aan de hand van min of meer actuele gegevens, duidelijk dat ongeveer 13.000 fans nog niet verlengd hebben. Ik gebruik even de term ‘fan’ want als je niet meer komt ben je supporter-af. Prima hoor, die keuze is geheel aan diegene. Wat een ander ervan vindt net zo.

Gloryhunters

De vraag is: waarom verlengen veel supporters niet? En hoe komt het dat er wachtlijsten zijn ontstaan en nu weer weggewerkt zijn? Een antwoord: Het Feyenoord legioen bestaat dus blijkbaar voor een substantieel deel uit gloryhunters. En die haken nu af want zonder prijzen is er natuurlijk niets aan. Dit soort fans hebben geen idee wat voor club Feyenoord is. Geen club die titels aaneen rijgt in ieder geval. De jaren onder Giovanni’s leiding waren, zeker kwa prijzen, dus echt uitzonderlijk.

Wanbeleid

Een tweede antwoord zou kunnen zijn: Een deel van de vaste supporters is het oneens met het beleid en keren de club de rug toe. Dat zou ik wel vreemd vinden. Zolang ik al bij Feyenoord kom is er gezeik. Het is nooit anders geweest. Termen als wanbeleid komen elk seizoen weer terug. Zelfs in het kampioensjaar. Ik ben het ook niet eens met een groot gedeelte van het beleid maar helemaal niet meer gaan is geen optie. Ik kom voor de mannen in het rood/wit, niet om Feyenoord per sé kampioen te zien worden. En ik blijf al zeker niet weg om een statement te maken.

Kampioenschap

Het zou geweldig zijn als we elk seizoen om de titel zouden meestrijden en die ambitie zou je als club ook altijd moeten hebben maar erg realistisch is dat niet. Er is een andere weg ingeslagen door het bestuur en dat wreekt zich nu. Die verkeerde keuzes zorgen ervoor dat je voorlopig aan de zijlijn toe mag kijken hoe die andere twee om het kampioenschap gaan strijden. Voor Feyenoord is voorlopig ‘best of the rest’ blijven de boodschap. En hopen dat er op sportief gebied betere keuzes gemaakt gaan worden.

Feyenoord City

En dit allemaal in afwachting van de keuze die de grootste impact ooit zal hebben op Feyenoord. Het doorgaan van Feyenoord City. De aanstaande molensteen aan de nek van onze club. Het begin van het einde. Het zal nooit meer hetzelfde zijn zonder de Kuip. Afgezien van dat alles schieten we er financieel ook nog eens helemaal niets mee op. In Feyenoord City zal de kern van het legioen afhaken en definitief ingeruild worden voor de voetbalklant. En dat zal het einde van Feyenoord betekenen.

Ik hoop dat we allemaal achter de ploeg blijven staan en massaal verlengen. Wat ben jij? Een gloryhunter of een afhaker?

Met rood/witte groet,

Julian Heel

@FeyenoordJuul