Een jaar of 2 geleden schreef ik een stukje waarom Gio als trainer ongeschikt is. Vandaag doe ik dat weer.

Nee, Gio bewees ook vandaag weer dat hij geen geschikte trainer is. Diks centraal zetten, net fit, slecht gespeeld in de wedstrijden die hij mocht spelen op zijn favoriete positie, mentaal zwak. Amrabat is een middenvelder, die totaal niet de kwaliteiten heeft voor een back. ‘Ja, maar wie dan wel?’. De minst logische keuzes speelden, naar mijn idee. Ik had alles gedaan, behalve die 2 op die posities.
Toornstra op 10, waar hij zelden wat klaar speelt? Larsson niet voor Boëtius, die compleet uit vorm is? Waarom toch elke keer zo eigenwijs je eigen gelijk halen? Terwijl 90% van de fans ziet dat dit een volslagen krankzinnige opstelling is.

Natuurlijk heb je blessures, natuurlijk is het lastig opvangen. En ik keek voor de tv en sta niet met ze op het veld, maar Gio: het loopt al weken niet, al weken staan er onlogische keuzes bij de eerst 11, al weken speel je 95 minuten op dezelfde manier. Een plan B heb je, halverwege de wedstrijd, ook niet. Nooit een tactische omzetting. Nee, het is blijven volharden aan jouw gelijk. Of is het onkunde?
Het spijt me, maar ik hou het op beide. Je hebt geen idee, je weet het niet.

Supporters die roepen: ‘Ja maar Gio heeft ons kampioen gemaakt’. Dat klopt. Maar was dat zijn verdienste, of was dat ook een portie geluk, met de individuele kwaliteiten van o.a. Elia, Jörgensen en de aanjager Kuyt? Ik denk het. Ik vrees het zelfs. Gio is gered door deze spelers en een dosis geluk.

Wij zijn geen kampioen geworden dankzij Gio, maar ondanks Gio. Hoe graag ik de beste man ook mag.

Moet hij weg? Nee, dat hoeft van mij echt niet, maar ik hoop verdomme wel dat hij het op de rit krijgt, voor het nóg rampzaliger wordt.

Frank

(@FrankvW1985)