De keepersdiscussie, hij is weer heerlijk losgebarsten op social media. Vaak op basis van sentimenten en onderbuikgevoelens. Maar hoe kan je de twee heren nou op een eerlijke manier vergelijken? Nou op basis van statistieken bijvoorbeeld. Droge cijfers ipv alle sentimenten. De conclusie? Gio’s keuze is absoluut te begrijpen.

We hebben de eerste twee jaren (2014/2015 en 2015/2016) van Vermeer vergeleken met de laatste anderhalf jaar dat Jones onder de lat staat. Alleen maar droge feiten en geen onderbuik. De statistieken zijn op basis van gemiddelden per 90 minuten

Wat valt er direct op? Het werkelijkwaar fenomenale seizoen wat Jones vorig jaar heeft gedraaid. Bijna op elke catogorie scoort hij daarin het hoogst! Als kritische kanttekening kunnen we dan natuurlijk wel plaatsen dat het dit seizoen allemaal een stuk minder is. Toch scoort hij dit seizoen op de meeste onderdelen nog altijd hoger dan Vermeer ooit deed in Feyenoord shirt.

Dus voor iedereen die stelt dat Gio gek is geworden dat hij Jones laat staan, het ligt iets genuanceerder. Bovendien kunnen wij als supporters Vermeer alleen maar beoordelen op prestaties van anderhalf jaar terug. Omdat hij in de tussentijd maar een handvol officiële wedstrijden heeft gespeeld. Wij zien hem dus niet dagelijks en Gio en zijn staf wel! Alleen zij kunnen een eerlijke vergelijking maken van wat ze zien.