Ik begin deze keer met het nieuws wat ik op vrijdag las.

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen vind dat Fred Rutten het uitstekend doet… In welk opzicht vraag ik me dan af?

Ik neem jullie even mee terug naar de periode van 30 Juli tot 27 september 2014. We spelen daarin vijf Europese wedstrijden, zes competitie wedstrijden en één bekerwedstrijd. We verliezen er zeven, onder andere van de Eagles, Besiktas, hunnie en Willem II. We spelen er drie gelijk. En winnen er maar twee! Uit bij ADO in de laatste seconde en thuis tegen Zorya in de laatste seconde. De slechtste competitie start in jaren.

Daarna is er een periode waarin we inderdaad goed voetbal spelen. Ons plaatsen voor Europa en onze punten pakken in de competitie. Maar als we eerlijk zijn is het spel na de winterstop niet echt om over naar huis te schrijven. We pakken de puntjes wel, maar het is met de hakken over de sloot tegen de op papier “kleinere” teams.

Raymond heeft, denk ik, alleen naar het puntenaantal gekeken en dat ligt drie punten hoger dan vorig jaar. Alleen Fred had met dit elftal 15 punten meer moeten hebben dan vorig seizoen. Dan had hij het uitstekend gedaan. Fred heeft gewoon gefaald. Zonde dat het dit jaar niet gelukt is met het beste middenveld en de meest talentvolle verdediging van de eredivisie.

Vorige week dinsdag ging het voornamelijk over de aanstelling van GIO. Heel veel goede reactie’s kwamen daaruit voort. Het enige puntje van kritiek wat ik tegenkwam was de ‘ervaring’ die van Bronckhorst niet heeft. Hoeveel ervaring moet je hebben als je op het allerhoogste niveau hebt gespeeld? Met de beste trainers en voetballers… Hij heeft al genoeg meegemaakt in zijn spelerscarrière dus persoonlijk denk ik niet dat het een probleem is.

Woensdag werd duidelijk dat Feyenoord niet doorgaat met Boulahrouz en dat de contracten van Mulder en Graafland formeel zijn beëindigd. Jeugdspelers Dammers & Rodny Lopes Cabral zijn volgend jaar wel nog speler van Feyenoord.

Donderdag laat Dirk Kuyt nogmaals weten hoe fantastisch hij onze club vindt. Als die volgend jaar niet in ons shirt speelt vreet ik mijn sokken op! Ook maakt Guidetti zich niet populair in Schotland door steeds openbaar met Feyenoord te flirten. Ik hoop dat Van Geel toeslaat en Guidetti een contract geeft. Zo’n jongen heb je nodig in je elftal!

Zaterdag speelde het Nederlands elftal de belangrijke wedstrijd tegen de Turken. Heel de week las je dat Clasie in alle mogelijke opstellingen in de basis stond. Maar Guusje koos voor Gini en de Jong. Voor ‘meer voetbal’. De Jong, die vier keer per wedstrijd de bal naar voren speelt en dat is dan ook nog omdat hij hem gewoon wegschiet. Onbegrijpelijk.

Maar ja, gelukkig wordt het dan zondag. Kameraadjesdag in de Kuip. Helaas niet voor mij want blijkbaar kon je helemaal geen kaarten reserveren. En als je ze dan belt alleen zeggen: Ja is een fout, had er nooit moeten staan. Typisch Feyenoord. Bied dan je excuses aan en kom met een passende oplossing. Een rondleiding in de Kuip voor de kameraadjes die er door hun fout niet bij konden zijn. Maar nee lekker laten gaan joh. Waarom moeite doen voor de mensen die je club draaiende houden.

Gelukkig is de interlandweek weer bijna voorbij. Kunnen we ons weer op zondag gaan richten, AZ uit. Tot zondag!!

Groeten Vincent