Met het aantrekken van de Servische verdediger Spajic is er hopelijk een eind gekomen aan de transferperiode voor Feyenoord. Hopelijk, omdat de kans dat Berghuis vertrekt nog altijd aanwezig is zolang de officiële transferperiode nog niet voorbij is. Zeker na de, ietwat onhandige, opmerking van trainer Dick Advocaat dat onze aanvoerder voor niet al te veel geld op te halen is uit Rotterdam. Voor de Feyenoordsupporters zou dat een nachtmerrie zijn en voor het elftal een aderlating. Gelukkig heeft Steven de lat hoog gelegd wat betreft zijn eventuele volgende club dus ik zie het vooralsnog niet snel gebeuren.

Bron: Feyenoord Twitter-account

De komst van Spajic markeert voorlopig het einde van de zoektocht van technisch directeur Frank Arnesen naar spelers voor het vlaggenschip van Feyenoord. Er vanuit gaande dat de selectie nu staat kunnen we een voorlopige balans opmaken. En die is wat mij betreft positief. Gezien de financiële mogelijkheden van Feyenoord en de impact van de Coronacrisis heeft Arnesen prima werk geleverd. Feyenoord heeft nu eenmaal niet de middelen om even 10 miljoen neer te leggen voor een Zuid-Amerikaans talent dus moet er uit een andere vijver worden gevist.

Die vijver is gevuld met transfervrije, bij clubs overbodige, en goedkope spelers waarvan er de hoop is dat ze de stap kunnen maken naar het niveau dat Feyenoord nastreeft. Ik ga niet alle gehaalde spelers benoemen maar er is een prima mix gehaald van talent en ervaring, waarvan er een aantal zal slagen en een aantal wellicht niet. Bovendien is het hem gelukt om sterkhouders als Botteghin en Fer te behouden. De selectie die er nu staat moet in staat zijn om bovenin de eredivisie mee te draaien en te kunnen overwinteren in Europa. Met onze gelouterde coach zie ik dat wel goedkomen.

De focus van Frank Arnesen ligt niet voornamelijk bij Feyenoord één. Tevens is de jeugdopleiding doorgelicht en worden daar ook veranderingen doorgevoerd. Het zal misschien tijd kosten voordat we daar de vruchten van gaan plukken maar het oude denken heeft inmiddels plaats moeten maken voor een nieuwe visie. De visie van scouten, opleiden, met winst verkopen en zo verder bouwen aan de toekomst van de club. De levensader van de club wordt nóg belangrijker gemaakt dan hij al was. Daarnaast probeert hij met het investeren in Feyenoord O21 de fout van zijn voorganger Martin van Geel te herstellen. Een jong-Feyenoord in de voetbalpiramide, wat laatstgenoemde niet nodig vond, is wat Arnesen betreft een must. En daar zal iedereen het over eens zijn.

Onze technisch directeur is een geschenk uit de hemel, als je hem afzet tegen zijn voorgangers. De tunnelvisie van het bestuur na het kampioenschap van 2017 zette Feyenoord terug naar de periode ervoor terwijl men juist op dat moment sportief door kon pakken met de CL-miljoenen. Nadat Martin van Geel eindelijk was gewipt speelde Sjaak Troost voor Sinterklaas. Met de komst van Frank Arnesen heeft sportief wanbeleid plaats gemaakt voor visie en kunnen we op alle fronten omhoog gaan kijken. Frank kon wel eens de redder van Feyenoord worden.

Met rood/witte groet,

@FRJuul1908