Met stomme verbazing zie ik op social media dat er supporters zijn die, nu de loting en de daarbij behorende speeldata in de Champions Leaque bekend zijn, het programma in de Eredivisie rondom de wedstrijden in de CL erbij halen en constateren dat Feyenoord een zwaar programma gaat krijgen.

Ja. Duhhh. En? We wilden toch zo graag kampioen worden, dan is dit de consequentie. Na al die gifbekers die leeg moesten zijn we daar waarnaar we gesmacht hebben: op het hoogste niveau!

De Road to the Coolsingel heeft, wat betreft een kampioenschap, 18 jaar geduurd. Achttien jaar van teleurstelling, afzien, volhouden, net niet, bij lange na niet, financiële ellende, bestuurlijke ellende, nieuw stadion sores, noem het maar op.

We zijn het lachertje in de Eredivisie geweest, het leedvermaak bij de supporters van de andere clubs was enorm. Om nog maar te zwijgen over de media die ons regelmatig met de grond gelijk hebben gemaakt en daar zijn we mopperend, vloekend, soms met een flauwe glimlach en een sprankje hoop, doorheen gegaan.

En dan is het zover, zijn we eindelijk, eindelijk, eindelijk weer een keer de kampioen van Nederland, met als kers op de taart het meedoen in de CL, gaan we ons bezighouden met en beklagen over het zware programma.

Iets wat wij verafschuwen en veroordelen als het in de hoofdstad wordt gedaan, (want dan zijn het die arrogante en verwende mannetjes), als zij Europees spelen, waarvan ZIJ daar in 020 dit seizoen geen last gaan hebben, maar dit geheel terzijde, daarmee gaan wij ons toch niet bezighouden?

Kom op hoor, zijn wij niet de club van: niet lullen maar poetsen, de mouwen opstropen, geen woorden maar daden? Juist!

Tuurlijk, wij willen allemaal dat Feyenoord volgend jaar in mei weer met die schaal op het bordes aan de Coolsingel staat, maar dan moeten wij, net als iedere andere ploeg die Europees meedoet, een paar wedstrijden meer spelen. Part of the game!

Ik stort me in ieder geval met heel veel plezier in het komende drukke programma van onze mooie club.