Het is weer juli en het geruchtencircuit van de transfermolen draait weer op volle toeren. Tientallen spelers worden in de komende 2 maanden weer met Feyenoord in verband gebracht, en als je alle geruchten moet geloven is de halve Europese top geïnteresseerd in spelers zoals Clasie. Het blijft dus afwachten wat voor selectie/elftal er straks in september zal staan.


Hopelijk heeft Martin Van Geel de selectie wat sneller op orde dan vorig jaar. Want hoewel Feyenoord zijn voorsprong op AZ en Vitesse aan het einde van vorig seizoen kinderlijk makkelijk weggaf, had het ook voldoende geweest als je gewoon aan het begin thuis had gewonnen van bijvoorbeeld Heerenveen, Utrecht of Willem II.

Één van de spelers die met Feyenoord in verband wordt gebracht is de Zweedse Simon Gustafson, en dat is nogal opmerkelijk. Telde de selectie vorig jaar al 3 “nummers 10” met Immers, Vilhena en Toornstra, komen daar dit jaar sowieso al Sleegers en Schuurman bij en zou je met dit Zweedse talent op 6 nummers 10 komen. En dit doet me denken aan vorig jaar, u weet wel toen we met Schaken, Verhoek, Manu en Boëtius al vier rechtsbuitens hadden in de selectie en er met Bilal een vijfde werd binnengehaald en er vervolgens nog een “nummer 10”, namelijk Jens Toornstra, op rechtsbuiten werd gezet.

Is er dan werkelijk helemaal niks geleerd van vorig jaar? Er zijn toch belangrijkere posities die ingevuld moeten gaan worden. Een goede stand in voor Kongolo/Van Beek. Een fatsoenlijke linksback of een echte linksbuiten?

image

Nog vreemder wordt het als je de tweet van vandaag leest van Mikos Gouka, journalist en Feyenoord watchers van het AD, waarin hij meldt dat op het trainingskamp in Oostenrijk Dirk Kuyt op de al zo drukbezette rechtsbuiten! positie loopt. Misschien een optie voor als er nog een scorende spits wordt gevonden maar nu toch nog niet?

Nog bizarder vond ik het toen ik daarna ook nog las dat Gio in het AD wederom tegen Gouka zei dat hij het liefst zou spelen zonder een echte nummer 10 kort achter de spits, maar meer met de punt naar achter.

Misschien is het dan een idee dat Van Geel en Gio samen een bakkie gaan drinken en dit even met elkaar doorspreken, voordat er straks een Zweed van 2 miljoen op de stoep staat waar eigenlijk geen plek voor is. Het is volgens mij namelijk nog steeds niet zo dat het geld overal in de Kuip voor het oprapen ligt.