Deze, door het legioen mooi gecreëerde uitspraak, wordt deze week in twee dagen tijd werkelijkheid.

Waar de kreet door het legioen opgetekend is om angst te zaaien bij tegenstanders die naar de Kuip komen, wordt deze door de directie van Feyenoord in de vorm van de heren Gudde, van Geel en Koevermans, op een andere manier in de praktijk gebracht.

‘’Gekkenhuis’’ is namelijk de enige echte juiste bewoording voor wat er momenteel allemaal bij de club speelt.

Dinsdag 23 Augustus 2016 zal een historisch dieptepunt zijn in onze clubhistorie. Er wordt namelijk bekend gemaakt dat niet alleen de capaciteit terug gebracht wordt naar slechts 26.000 mensen bij Europese thuisduels, maar er worden ook nog eens netten gespannen van 10! meter hoog.

Totaal absurd, als je het mij vraagt aangezien je de parterre vakken gewoon gevuld had kunnen houden als je toch al netten van 10 meter spant. Daar komt echt niets doorheen.

Dit is gewoon een één op één gevecht aangaan met de supporters.

Nog droeviger is misschien wel het bericht van de FSV vlak na de bekendmaking van de maatregelen:

‘’ De Feyenoord Supportersvereniging heeft begrip voor de maatregelen die Feyenoord gaat treffen om te voorkomen dat door wangedrag onze club wordt uitgesloten van Europees voetbal. Uiteraard betreuren wij ten zeerste dat Europese wedstrijden onder dergelijke omstandigheden moeten worden gespeeld. Het verleden heeft echter geleerd dat een klein deel van de ‘supporters’ maar niet wilt begrijpen dat zaken als het gooien van voorwerpen op het veld niet thuis horen in een voetbalstadion. Wij hopen dat iedereen gaat begrijpen dat alleen met positieve steun wij de club verder helpen zodat hopelijk weer snel onder normale omstandigheden Europese wedstrijden in De Kuip kunnen worden gespeeld.’’

Volgens mij zijn deze mensen er toch om de supporters te helpen en niet de handdoek te gooien omdat een aantal ‘’supporters’’ zich niet kunnen gedragen? Zijn zij wel aanwezig geweest bij de gesprekken voor dit besluit of hier überhaupt in betrokken? Zijn er kritische vragen gesteld aan de club zoals waarom beide maatregelen moeten gebeuren? Nogmaals; een net van 10 meter hoog voorkomt genoeg, waarom ook nog de parterre vakken leeg laten?

In reacties op social media lees ik ‘’ja hoor de directie heeft het weer gedaan, hun gooien die voorwerpen toch niet?’’ Hier gaan mijn haren recht van overeind staan…

Laten we de feiten even op een rij zetten:

Is het niet zo dat het grootste gedeelte van de boetes door de UEFA (maffia!) komen door onkundige organisatie?

•Vuurwerk in het stadion is een kwestie van slechte fouillering en kan dus op conto van de organisatie gezet worden. Ik heb het zelf meegemaakt bij Feyenoord – Ajax thuis voor de beker waar ik per ongeluk nog twee blikjes cola in mij jaszak had van de PMDS (ik drink niet, voor je jezelf afvraagt waarom je fris drinkt bij een voetbalwedstrijd) en ik zo door kon lopen.

•Trappen die niet vrij gehouden worden komt doordat er een aantal (vrij jonge) stewards lopen die hun mond niet open durven te doen. Zelf vaak zat gezien op vak Z, trappen vol en steward zegt er helemaal niets van. Onkundige organisatie want een beetje fatsoenlijke stewards zorgen er wel voor dat de trappen vrij gehouden worden. Veel oudere stewards die al jaren in het stadion lopen zijn een bekend gezicht en worden alom gerespecteerd en veelal in goede communicatie naar geluisterd.

Natuurlijk lopen er een aantal rond in de supportersgelederen die wel wat opvoeding kunnen gebruiken, ik zie het iedere thuiswedstrijd, maar als je een ‘’bedrijf’’ als Feyenoord leidt zoals Gudde zegt, moet je je hand eerst in eigen boezem steken voor je je ‘’klanten’’ laat betalen voor jouw onkunde.

Maar goed, onze directeur Eric Gudde heeft het dan ook wel erg druk met zijn bijbaantje in de raad van commissarissen bij de Rabobank…

Woensdag 24 Augustus bereikt ons het heugelijke nieuwtje dat de heer Mark Koevermans hoopt op Europese tegenstanders heel ver weg zodat er bijna niemand meegaat… Ik herhaal hem nog even zodat hij goed tot u doordringt; ‘’de heer Mark Koevermans hoopt op Europese tegenstanders heel ver weg zodat er bijna niemand meegaat.’’

Onder welke steen heeft deze beste man de laatste jaren gelegen en losstaand van dat, wat een verschrikkelijk neerbuigend taalgebruik voor iemand die zichzelf een echte Feyenoorder noemt?!?

De club is groot gemaakt door het Legioen dat de hele wereld over reist om de club te steunen, niet door directieleden of tennisspelers met een ‘’commerciële aanleg’’. Het legioen maakt of breekt de club, dat willen de heren is het Maasgebouw alleen niet geloven.

Met dit soort media berichten zorgt Feyenoord alleen maar voor een verdere tweedeling onder de supporters, de bankschroef wordt aangedraaid en dit is nog maar het begin.

Ik wens iedereen succes tijdens de Europese thuisduels, ik ga namelijk niet. Ik laat mijzelf niet als klapvee op de eerste of tweede ring zetten met een net ervoor.

Eigenlijk hoop ik dat er meer supporters zijn die nu inzien dat wat er nu speelt echt niet normaal is en wegblijven tijdens de Europese duels.

Mocht je wel gaan, wens ik je veel plezier. Netjes blijven zitten met je armen over elkaar en je ogen dicht en laat je vooral niet verleiden tot het roepen van slecht gemonde leuzen als ‘’vuillak’’ of ‘’schorriemorrie’’ waardoor je na afloop bij de uitgang een stadionverbod voor 4 jaar gepresenteerd krijgt… Dat is namelijk heel normaal in de gelederen van ons ‘’Gekkenhuis’’…

Áju!

De (bezorgde) Zeeuw