Feyenoord-Heracles. Mijn gedachtes gaan meteen uit naar deze editie, nu 2 jaar geleden. Was het maar zoals toen. Helaas was gisteren een parodie op die dag.

Feyenoord zonder van Persie in de basis. Met Toornstra op 10 en Malacia op de plek van Haps. Haps, die toch wel mag worden afgeschreven. Te vaak geblesseerd, nu weer weken eruit. Zijn vervanger Malacia? Wat een drama. Wat een verschrikking. De nieuwe Nelom. Fysiek zeer zwak, in de passing dramatisch, voorzetten die 0,0 gevaarlijk zijn.

De eerste helft was best prima. Goede combinaties, aardig wat kansen, Jørgensen die de bal weer eens kreeg en het spel kon verplaatsen. Het zag er best ok uit. De 1-0 was dan ook meer dan verdiend. Berghuis was verreweg de beste man aan onze kant en bekroonde dat met een meer dan prima aanval.

De 2e helft was nog niet begonnen of het was 1-1. En waarom? Je had alles onder controle. Helaas bleken we weer de arrogantie te hebben dat ‘we het wel konden uitspelen’. Slap verdedigd, geen over mijn lijk mentaliteit. Uit het niets laat je de tegenstander weer terugkomen.

Dat daarna Jørgensen in een vlaag van verstandsverbijstijering rood krijgt, typeert dit seizoen. Het slaat helemaal nergens meer op. Je wint met 6-2 van Ajax, verliest met 0-2 van Fortuna. In deze rode kaart zat alle frustratie van het hele seizoen.

Clasie die daarna boos wordt, omdat hij gewisseld wordt, ik kan er met m’n kop niet bij. Deze jongen presteert al het hele jaar niet. Het was overigens de eerste goede wissel in de trainerscarrière van Gio. Sinds Gio verkondigde weg te gaan, lijkt het alsof hij de macht kwijt is. Of is het schijn?

Dat je door een, in mijn ogen, onterechte pingel nog wint, is een geluk. Want de 2e helft was weer dramatisch. De meest simpele ballen kwamen niet aan, er sloop angst in de ploeg (of was het ‘het zal wel’ mentaliteit?) en je moet Berghuis dankbaar zijn dat hij wél kan voetballen.

Overigens vond ik van Beek, ik verguis hem vaak, ook prima spelen. En Vermeer liet zien dat hij ook ‘gewoon’ een uitstekende keeper is met 2 belangrijke reddingen in de slotfase.

In de zomer afbreken en opnieuw opbouwen. Geef jonge gasten de kans te ontwikkelen. Bouw kapitaal op, durf eens met jongens als Geertruida, Burger, El Bouchataoui, Kökcü. Toon lef en durf. Dit elftal nu heeft niks om het lijf. Het is matig en wordt niet beter.

Nog 1 ding. Laten we als supporters eens normaal doen tegen elkaar. We zijn voor dezelfde club, willen allemaal het beste. En hoe dat gebeurt, daar mag je het best over oneens zijn met elkaar. Maar elkaar uitschelden, intimideren, bedreigen. Het is te treurig voor woorden. Iedereen support op zijn of haar eigen manier. Alles wat ik vraag is respect. Of je nou 16 bent of 60. Laat elkaar in z’n waarde. Een eigen mening hebben is altijd ok. Discussie is top. Bedreigingen zijn sneu. Laten we proberen een eenheid te zijn en support je club zoals jij wil. En leef en laat leven.

Groet,
Frank

@FvW_33