De aanloop

Hét nieuws waar iedere Feyenoordsupporter wel naar uitkeek: Martin van Geel gaat er mee stoppen. En vrij snel volgde de opmerking van Jan de Jong dat de club tóch ging overwegen om in te stromen in de voetbalpiramide. De optelsom was zo gemaakt. Op bestuursniveau moest het wel hommeles zijn in De Kuip. En Gio mocht de boel weer op scherp zien te krijgen voor de reis naar de Galgenwaard. Er moest een derde plaats verdedigd worden.

De wedstrijd

Na een indrukwekkende minuut stilte werd er afgetrapt. Gio had Steven Berghuis en Jan-Arie van der Heijden op de bank gezet. En in de eerste twintig minuten werd er best aardig gevoetbald. Met nog wel de grootste kans voor Robin van Persie, die helaas weggleed. De thuisploeg had toen nog niet veel laten zien, totdat Tonny Vilhena nogal dom een vrije trap veroorzaakte. Op de rand van het strafschopgebied nog wel. Die vrije trap werd door Emanuelson via de paal hard binnen gekruld, en leek niet onhoudbaar voor Kenneth Vermeer.

De doelman ging na een uur spelen flink in de fout door de bal zomaar in te leveren bij Bahebeck, waarna Van de Streek de 2-0 voor het inschieten had.Toen moest Gio wel ingrijpen. Eric Botteghin werd naar de kant gehaald voor Berghuis. En één van de eerste acties van de rechtsbuiten was de bal bezorgen bij Sam Larsson voor de aansluitingstreffer. Tien minuten later stond Robin van Persie op de juiste plek met  een niet te missen kopbal voor de gelijkmaker. Feyenoord was weer terug  in de wedstrijd.

Vilhena kreeg vlak voor affluiten dé kans op 2-3. Waar hij de tijd had om eerst nog de bal te controleren, volleerde hij nu over het doel. Maar de beslissing valt aan de overkant. Een schot van Bazoer op de lat, en Letschert die onbedreigd zijn ploeg op de valreep aan drie punten helpt met een rake kopbal.

Het oordeel

Een waardig afscheid voor Gio zit er steeds minder in. Geen enkele speler haalde vanmiddag een voldoende. De ploeg is stuurloos, met een trainer die het niet meer lijkt te weten. Hij roemde dan wel de mentale weerbaarheid bij de gelijkmaker, maar vergat het falende middenveld. Jordy Clasie is nog steeds niet van toegevoegde waarde. En Vilhena liep met zijn gedachten kennelijk al bij het volgende seizoen in een ander land. Nicolai Jørgensen, gaat hij dit seizoen nog wel de oude worden? Het Legioen rekent er niet meer op.

Zelfs de derde plek terugpakken wordt nog een hels karwei.

Joop

@joopb68lfc