De aanloop

Weer terug in eigen land moest de onnodige nederlaag in Glasgow verwerkt worden. Een ploeg als Emmen kwam dan ook als geroepen.

De wedstrijd

Kon het begin nog mooier? Na een paar minuten had de goed meegelopen Orkan Kökcü al het net gevonden. Sam Larsson kreeg daarna dé kans op Feyenoord’s tweede treffer, maar faalde jammerlijk voor een leeg doel. Even later schoot Luciano Narsingh wél raak. Een heerlijke middag aan de zonovergoten Meerdijk leek het te gaan worden voor de gasten. Leek. Want compleet vanuit het niets kwam de thuisploeg langszij. Hoe? De ruimtes op het middenveld, genoeg om een kudde olifanten relaxed doorheen te laten wandelen. Vlak achter elkaar schoten De Vos (ooit jeugdspeler in Rotterdam) en Peña (wereldgoal) ongehinderd raak.

In het uitvak wist het meegereisde Legioen niet wat het meemaakte. Het was ineens de thuisploeg dat de dienst uitmaakte. De Vos mikte in de rebound op de benen van Kenneth Vermeer, en een goal van De Leeuw werd (terecht) afgekeurd na duwen. Tussendoor schoot Larsson aan de overkant op de lat. Trainer Jaap Stam greep tijdens de rust in. Edgar Ié kon onder de douche, en Marcos Senesi de wei in. Geen idee of tijdens de verkooppraatjes over Rotterdam ook het onderwerp kunstgras besproken is. Maar Senesi kende zo te zien de nep sprieten alleen van hockey. Na vijf minuten keek hij al tegen een gele kaart aan door een inschattingsfout. De volgende te late tackle bleek wél fataal. Slagveer kon vervolgens zó doorlopen richting Vermeer voor de 3-2.

Feyenoord begon aan te dringen, maar dwong amper serieuze kansen af. Zelfs toen de thuisploeg met een man minder kwam te staan. Tot twee keer toe belandde een vrije trap in de vijandelijke muur. Larsson lukte het wel, al werd zijn poging vakkundig naast gewerkt door Telgenkamp. De Emmen-goalie had echter geen schijn van kans op de verwoestende uithaal van de ingevallen Jens Toornstra. Dat was in de blessuretijd van de blessuretijd.

Het oordeel

Had Feyenoord een punt verdiend? Voor straf wellicht niet, zou je denken. Na de snelle 0-2 voorsprong haalde het team de voet van het gaspedaal, en wist dit niet meer te herstellen. Onbegrijpelijk, maar ook niet te verteren voor de supporters. Die al niet echt verwend waren tijdens de wedstrijd van donderdag tegen Rangers.

Verder is het ook nog té vroeg om Senesi al af te rekenen op één matige helft. Van de dure Argentijn was niet te verwachten dat hij achterin meteen rust zou brengen (en dat gebeurde dan ook niet). Meest opvallend was nog wel dat er niemand op stond om het team bij de hand te nemen. Vreemd, want er stond genoeg ervaring in het veld. Dit fenomeen was al zichtbaar op Ibrox. En verknalde nu ook een ogenschijnlijk simpel potje in Drenthe. Feyenoord hield er nu wel een punt aan over. Het enige positieve nieuws van deze middag.

@joopb68lfc