Een nieuwe week met natuurlijk ook weer een nieuwe Twaalf Spreekt waarin Feyenoordsupporters aan het woord komen en vandaag is dat Eric die als jochie van elf jaar na de wedstrijd het spelershome in mocht, wat voor hem een geweldige belevenis is geweest.


Mijn naam is Eric de Jonge, 31 jaar en woonachtig in Enschede. Voor Twente-Feyenoord is dat dan wel weer handig maar dat terzijde. OpTwitter ben ik te vinden onder de naam @EricdeJonge1982 en volg ik het Feyenoord nieuws op de voet en van tijd tot tijd  mag ik graag ouwehoeren met mede-Feyenoorders zoals @FRGerardo.

Hoe ben je ooit in aanraking gekomen met Feyenoord?

Al vanaf jongs af aan wilde ik dolgraag naar Feyenoord. Ik moest echter wachten tot 25 april 1994 voordat ik mocht. De wedstrijd was Feyenoord-FC Groningen en we waren als een van de eerste in het stadion. Na de wedstrijd mochten we ook het spelershome in en dat was toch wel een hele mooie belevenis voor een jochie van elf jaar. Na die tijd ben ik losse wedstrijden gaan bezoeken, heb ik daarna een paar jaar een seizoenkaart gehad en ga ik nu een aantal thuiswedstrijden per jaar. Uitwedstrijden ga ik ook, dat vind ik qua belevenis mooier omdat je dan vaak met dezelfde groep mensen bent.

Wat is voor jou het ultieme Feyenoord-gevoel?

Het ultieme Feyenoord gevoel is voor mij dat je na welke nederlaag dan ook toch iedere week maar weer blijft gaan. Niet zoals je bij “hunnie” ziet, dat na een nederlaag de wedstrijd erna het stadion veel lege plekken heeft.

Hoe ziet bij jou een wedstrijddag eruit als je een wedstrijd bezoekt?

Een wedstrijddag betekent voor mij vroeg op pad en met de trein richting Rotterdam. Meestal zorg ik dat ik, bij wedstrijden die om 14.30uur beginnen, rond 11.30uur in Rotterdam ben en ik ga dan naar Varkenoord om daar met wat vrienden gezellig te ontspannen.

Wat heeft Feyenoord voor impact/invloed op je dagelijks leven?

Feyenoord heeft voor mij nog steeds een groot impact. Iedere dag volg ik de nieuwtjes en ontwikkelingen op de voet. Jaren geleden heb ik ook een tattoo laten zetten om zo Feyenoord iedere dag bij me te hebben.

Hoe zie jij de (nabije) toekomst van onze club?

De nabije toekomst zie ik positief tegemoet. De club is bijna weer gezond en ook na de verkoop van een aantal belangrijke spelers, heb ik er zeker vertrouwen in dat we weer terecht komen waar we horen.

Als je iets mocht veranderen bij Feyenoord, wat zou dat zijn?

Bij Feyenoord de supporters meer inspraak geven, meer supporters toelaten bij uitwedstrijden en de regelingen rondom uitwedstrijden versoepelen. Nog steeds gelden er voor de meeste uitwedstrijden de gekste regels.

Om aan te sluiten op de actualiteit, hoe vind jij het dat er zoveel Feyenoordspelers waren geselecteerd voor Oranje en van welke spelers verwacht jij dat wij afscheid moeten gaan nemen?

Ondanks dat van Gaal bondscoach is had ik niet verwacht dat hij dit aantal Feyenoorders zou selecteren, gezien zijn verleden. Dit succes zal ook zijn tol eisen en ik ben dan ook bang dat we van Janmaat, de Vrij, BMI en misschien Clasie afscheid moeten nemen. Martin van Geel heeft echter de laatste jaren bewezen een goed oog te hebben voor spelers die perfect bij ons passen, dus ik heb er dan ook alle vertrouwen dat het volgend seizoen ook goed gaat komen. I’m Feyenoord till I die!