‘Zonder jou geen Legioen’. Zomaar een zin waarmee Feyenoord de seizoenkaarthouders nog even over de streep wil trekken om de SCC te verlengen/aan te schaffen. Ik heb nieuws voor de directie: Het Legioen is al jaren dood. Er heerst een enorme verdeeldheid en die zal voorlopig niet zo snel meer verdwijnen. Er is gezeik geweest over een keeper die van 020 overkwam, er is gezeik geweest over de kledingvoorschriften die supporters andere supporters oplegden en er is gezeik geweest over het eerder dan de 90e minuut weggaan. Over die eerste kan ik kort zijn: ik ben blij (shoot me) met Vermeer op doel omdat ik hem een verbetering vind ten opzichte van Erwin Mulder. Over het tweede en derde punt kan ik nog korter zijn: dat maak ik zelf uit en niemand anders. Pas als een ander mijn kleding en SCC betaald mag diegene bepalen wat ik aantrek en wanneer ik wegga. Niet eerder.


 

De directie loopt al jaren te blunderen. Er is een waslijst aan miskleunen. Miskopen, de band met het publiek, de stadionsoap en ga zo maar door. De spelers op het veld kan het ook allemaal geen reet schelen. Een serie van 7 nederlagen in de competitie is Feyenoord onwaardig. Elke week werden er weer open deuren ingetrapt en niemand wist hoe het toch kon. Ze trainden allemaal zo lekker en het was wachten op de ommekeer.

Als je pretendeert een topclub te zijn kan het niet zo zijn dat je op alle niveaus de blunders maakt die Feyenoord al jaren maakt. Het laatste kampioenschap is bij de jeugd alleen bekend van internet terwijl het niet zo is dat we de laatste jaren geen kans hebben gemaakt om het weer te worden.

Feyenoord is in een hard verval geraakt en we accepteren het lekker met zijn allen. Tuurlijk hebben we daar de supporters met het ‘wanbeleid bordje’ in hun handen. En natuurlijk zijn er ook de mensen die de eerste minuten niet het vak op gaan bij de wedstrijd tegen Cambuur. Ik denk dat directie er nog wakker van ligt….
Waarom nemen we niet een keer een echt drastische maatregel? Boycot de club een a twee seizoenen. En dan ook massaal. Dan pas zullen ze zien wat de supporters voor een club als Feyenoord betekent. Er zijn mensen die roepen dat de directie dan zijn zin heeft. Ik ben van mening dat dit niet het geval is. Feyenoord is afhankelijk van ons. ‘Vakantieveilingen publiek’ houden het een paar wedstrijden vol maar missen de echte liefde en steun die wij wel kennen. ‘Altijd en overal’ moet maar eens een seizoen ‘Nooit en nergens’ worden. Pas dan gaan ze misschien inzien dat wij de club zijn. En niet die passanten die er alleen voor eigen gewin zitten.

Ik weet dat er veel commentaar gaat komen en dat ik echt in mijn eentje niet het verschil ga maken. Maar ik kan niet meer met mezelf door een deur als ik een Feyenoord blijf steunen wat niet mijn Feyenoord meer is. In geen enkel opzicht lijkt dit Feyenoord nog op het Feyenoord waar ik verliefd op werd. Dat het zo ver heeft kunnen komen is al treurig genoeg maar het is toch echt een feit dat ik volgend jaar thuis zit in plaats van in De Kuip. Ik hoop dat het niet lang hoeft te duren.

Feyenoord, ik wacht op je.

 

@sven_7