Featured Video Play Icon

Feyenoord speelde uit tegen Tbilisi een wedstrijd die eigenlijk om des keizers baard was. Met de 4-0 thuisoverwinning op zak en de geringe kwaliteit van de tegenstander was dit in principe een gelopen race. Maar zoals al veel gezegd en gehoord de laatste week.” Het blijft Feyenoord hè! “ 

Met maar 3 wijzigingen ten opzichte van vorige week, nam ook Stam geen enkel risico. Maar om nou te zeggen dat Feyenoord er alles aan deed om deze wedstrijd daadwerkelijk te winnen? Nee absoluut niet. In een te laag tempo met te weinig creatieve impulsen en zonder enige beleving werd de wedstrijd afgewerkt! Was het de hitte? Was het een gebrek aan ambiance, ik weet het niet, maar als spelers na afloop breeduit staan te grijnzen dat ze zich zo hebben verveeld( en daarom maar een gele kaart pakten) dan klopt er iets niet helemaal. Als je ook nog eens ziet hoe verschrikkelijk laconiek en slecht de heer Jan Arie Van der Heijden denkt uit te kunnen verdedigen, sorry hoor maar daar gaan mijn nekharen dus recht van overeind staan! 1 helftje gas geven, dat had waarschijnlijk al genoeg geweest.

Als er namelijk 1 wedstrijd was waar je weer een beetje zelfvertrouwen van kan krijgen dan was het wel die van gisteren. Een tegenstander zo matig dat je die helemaal dronken moet kunnen spelen met je positiespel. Een paar acties maken, hopen dat je wat goals meepikt. Maar niets van dit alles! Ik lees van de Feyenoord supporters, aanwezig in Tbilisi, dat het een geweldige stad is en dat is maar goed ook, anders hadden ze de 4000 km verre reis eigenlijk voor de kat zijn kut gemaakt!

Was er dan helemaal niets positiefs? Jawel! We zijn door, mogen nu tegen Hapoel Beer Sheva en mogen hopen dat de heren spelers nu wel zin hebben om 2 keer  90 minuten volle bak te gaan en de groepsfase Europa League te halen! Dat zal namelijk nodig zijn.