Fles azijn wel te verstaan! Man man man, al voordat de 0-5 gescoord werd afgelopen Zondag, lees en hoor ik de commentaren alweer. Maandagochtend gaat het verder in de media en op social media; “Leuk hoor 0-5 uit tegen Groningen, maar die verdediging hè en vergeet niet de linies!”

Begrijp mij niet verkeerd, ik heb al helemaal 0% voetbalopleiding gehad, maar al staan de linies binnenste buiten, achterste voren of onderste boven… Als je met 0-5 wint en amper kansen tegen hebt gehad, ben je gewoon afgetekend winnaar in dat duel. Klaar.

Het oer oude gezegde; gewoon een goal meer maken dan je tegenstander vind ik wel toepasselijk. Vijf is nog lekkerder ? Als je alles zo wint ben je gewoon kampioen.

Als je niet mooi fietst, maar wel als eerste over de streep komt, ben je toch ook kampioen? Loop spuuglelijk hard en ziet je techniek er niet uit, maar je komt als eerste over de streep, ben je dan niet de snelste? Als je tegenstander in het boksen een veel mooiere techniek heeft dan jou, maar jij slaat harder en altijd raak, win je de wedstrijd dan niet?

Resultaat is wat telt en een 0-5 overwinning is een resultaat.

Als je commentaar hebt en je hebt waarschijnlijk ook nog gelijk, laat ons niet-voetbalkenners er dan in ieder geval twee dagen van genieten. Dan hebben jullie nog 5 dagen de tijd om die fles azijn te openen.

de Zeeuw