Tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen FC Emmen reageerde Dick Advocaat lichtelijk geïrriteerd op een opmerking  van een verslaggever. De betreffende verslaggever stelde dat Feyenoord, wederom, over geluk niet te klagen had gehad. Dit keer in de wedstrijd tegen FC Emmen. Dick riposteerde met: Je wint echt niet zoveel wedstrijden met alleen maar geluk hoor. Dan heb je er weinig verstand van. Dirk Kuijt haalde het ook nog eens aan. Gedeeltelijk dwingt onze trainer dat geluk af. Bovendien is hij in staat om een wedstrijd met een tactische omzetting om te draaien. Heracles-uit is daar een mooi voorbeeld van.

Nu de selectie eindelijk compleet is kan allereerst de jacht op AZ worden ingezet. Ozan Özyakup blijkt een directe versterking te zijn en met Róbert Boženík heeft Feyenoord eindelijk een goede, talentvolle tweede spits achter Nicolai Jørgensen. Ik geloof op het moment heilig in de tweede plaats. AZ speelt misschien wel het beste voetbal van Nederland maar het gaat allemaal wat minder makkelijk dan in het begin van het seizoen. Ook zouden de Europese verplichtingen ze wel eens parten kunnen gaan spelen de komende tijd. Aanstaande zondag kan Feyenoord de eerste stap zetten. Die wedstrijd (tegen AZ) wordt cruciaal in de zin van aan- of, voorlopig afhaken. Nemen we die horde dan is alles nog mogelijk want bij onze hoofdstedelijke vrienden loopt het ook niet meer zo soepel als in het begin. Het is nog lang niet gedaan is mijn gedachte.

Met de komst van Frank Arnesen lijkt er ook weer een idee achter het technische beleid van Feyenoord te zitten. Hij haalde de spelers die Feyenoord op dit moment nodig heeft en schepte hierdoor de primaire randvoorwaarde om te presteren. Een selectie die veel kwaliteit heeft. Tevens heeft de jeugd zijn volle aandacht en hij staat voor toetreding tot de voetbalpiramide voor Jong-Feyenoord. Wat dat betreft ziet de toekomst er veelbelovend uit en kan Feyenoord wellicht eindelijk de inhaalslag gaan maken ten opzichte van de andere topclubs met hun Jong teams in de Keuken Kampioen Divisie. Bovendien ben ik erg benieuwd hoe de selectie van volgend seizoen eruit gaat zien. Er zal een aantal spelers vertrekken en verhuurde spelers komen terug. Of Dick er nog een seizoen aanplakt zal ook een rol spelen bij het samenstellen van de selectie. Dit ligt allemaal op het bord van onze technisch directeur. Werk aan de winkel dus!

Wanneer het eerste elftal goede resultaten boekt zullen supporters zich minder snel roeren. Je zou bijna zeggen dat er niets aan de hand is bij Feyenoord. Maar niets is minder waar. Een aantal figuren, waaronder Jan van Merwijk en Carl Berg, is bezig Feyenoord richting afgrond te duwen. Naar verluid staat Stadion Feijenoord inmiddels voor 30 miljoen in het rood. Allemaal opgesoupeerd aan plannen voor een veel te duur stadion, waar inmiddels al talloze concessies aan zijn gedaan. Voordat er ook maar een paal in de grond staat. Het lijkt wel of deze heren bewust naar een point-of-no-return hebben gewerkt, alleen maar om hun plan maar door te drukken. Ondertussen verloedert de Kuip in rap tempo, wat mij betreft schandalig en bijna crimineel. Er wordt gegokt met de toekomst van de club, want die schuld zal links- of rechtsom moeten worden terugbetaald. Verloren geld dat je beter in onderhoud van de Kuip had kunnen steken.

Ondertussen werkt Dick onverstoorbaar door aan presteren met zijn selectie. Hij heeft wel wat gezegd over Sjaak Troost, die bij het grof vuil is gezet nadat hij zijn nek uit had gestoken als technisch directeur ad interim. Stank voor dank voor deze oer-Feyenoorder. Onze trainer houdt de spelers ver weg van dit bestuurlijke gekrakeel, al gaf hij aan het wel jammer te vinden. Frank Arnesen deelt die mening. Veel meer zal Dick er niet over zeggen. Hij heeft maar één missie: zo hoog mogelijk eindigen met Feyenoord. Zolang hij op koers ligt met die missie zal het voorlopig wel rustig blijven. Dick is de ideale bliksemafleider.

Met rood/witte groet,

Julian Heel

@FeyenoordJuul