Vincent schrijft wekelijks een blog voor onze site. Hij neemt daarin de gebeurtenissen rondom Feyenoord van de afgelopen week onder de loep. Daarnaast gaat hij graag naar Europese wedstrijden en geniet dan van de saamhorigheid onder de supporters.


Heee, ik ben Vincent, 25 jaar en ik kom uit Zoetermeer. Ik heb 2,5 jaar een vriendin en die heeft gelukkig ook een seizoenkaart op vak X. We gaan dus ook al twee jaar samen naar de Kuip en soms gaat ze mee naar uitwedstrijden. Zelf probeer ik ook nog Europese wedstrijden mee te pakken als dat te combineren valt met en werk!

Hoe ben je ooit in aanraking gekomen met Feyenoord?

Dat is zoals bij velen gekomen door mijn vader. Ik was net 9 jaar toen ik door mijn vader werd meegenomen voor mijn eerste wedstrijd. Ergens in februari in 1999. Thuis tegen RKC Waalwijk. We wonnen die wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Korneev ergens aan het einde van de wedstrijd. Ik zat toen op vak VV. Daarna ging ik steeds vaker op losse kaarten. Ik heb nu dus een seizoenkaart op Vak X en tegenwoordig neem ik “me” vadertje mee als er een kaart over is.

Wat is voor jou het ultieme Feyenoord-gevoel?

De kippenvel die ik krijg als je een heel stadion hoort zingen. Als we tijdens de uitwedstrijden het vijandelijk gebied al zingend verlaten. De saamhoorigheid op Varkenoord of tijdens een Europese trip ergens op een plein. Dit vind ik echt geweldige dingen om mee te maken!

Hoe ziet bij jou een wedstrijddag eruit als je een wedstrijd bezoekt?

We gaan ruim van te voren met de trein naar Varkenoord. Standaard heb ik een “klein” flesje Wodka Redbull bij me voor de dorstige treinreis. Meestal op station Gouda nog een paar biertjes halen. Om daarna op Varkenoord nog een klein biertje te drinken. Half uurtje voor de wedstrijd richting het Stadion. Meestal ben je dan 10 minuten voor aanvang binnen. Precies optijd! Na de wedstrijd vrijwel altijd zo snel mogelijk naar het huis van mijn vriendin. Daar staat dan altijd nog een lekker bordje eten en een biertje te wachten :)

Wat heeft Feyenoord voor impact/invloed op je dagelijks leven?

Eigenlijk best wel een hele grote. Op mijn werk worden ze er soms helemaal gek van, dat ik het alleen maar over Feyenoord heb. Een fatsoenlijk gesprek over voetbal zit er niet in. Ik zal het altijd zo weten te draaien dat het gesprek over Feyenoord gaat. Of hunnie afzeiken, daar ben ik ook een ster in. Open de historie op de PC van de zaak maar en je ziet diverse nieuwssites die ik recent heb bezocht. En ik schrijf natuurlijk wekelijks mijn blog voor w-z-f.nl.

Hoe sta jij in de discussie rondom de ver(nieuw)bouw van de Kuip?

Van mij hoefde het allemaal niet. Nu we toch op een punt zijn gekomen dat de huidige Kuip vervangen moet worden dan ben ik van mening dat die gerenoveerd moet worden!

Wie is jouw favoriete (oud)speler en waarom?

Jon Dahl Tomasson. Waarom weet ik niet. Het enige wat ik me kan herinneren als we gingen voetballen op straat of op een pleintje was dat ik altijd Tomasson “speelde”

Als je iets mocht veranderen bij Feyenoord, wat zou dat zijn?

Meer openheid van het bestuur. Ook ff wat meer inspraak van de supporters. Ik hoef echt geen beslissingen te nemen over wie zijn baan houdt of wie zijn contract verlengd. Maar meebeslissen over het uitshirt, of die belachelijke Combiregelingen, kan natuurlijk wel wat soepeler

Wat is het mooiste, leukste, gekste moment dat jij tot nu toe hebt beleefd bij/met de club?

Het mooiste moment vond ik mijn eerste Europese uitwedstrijd. Praag in 2012 was het dacht ik. We gingen met de auto. Woensdagavond gingen we erheen. Om donderdag na de wedstrijd meteen weer naar huis te rijden. Vrijdag middag waren we thuis HE-LE-MAAL gesloopt. maar het is een trip om nooit meer te vergeten.

Nog één moment wat me altijd bij zal blijven is de kwart finale van de Uefa Cup tegen PSV. Ik was toen 12 en zat in Groep 8 van de basisschool. Ik mocht de eerste helft kijken en daarna naar bed. Werd ik wakker gemaakt door mijn moeder. Ja Vin, kom toch nog maar eventjes naar beneden. Had Pierre net gescoord en was het verlengen. Dat wilden mijn ouders me toch niet ontnemen!