Afgelopen Donderdag was een dag om niet snel meer te vergeten. Maar wat mij betreft wel om de verkeerde redenen. Al anderhalve dag gaat het in de media alleen maar om wat er is gebeurd in de binnenstad van Rome.


 

Kijk wat er allemaal gebeurd is is totaal niet goed te praten. En hoe het allemaal gekomen is, dat de organisatie te wensen over liet en de politie nog grotere mafketels zijn dan flessengooiende doorgesnoven “supporters”, Het zal allemaal wel. Toch zijn er wat mij betreft wat onschuldigen “slachtoffers” te betreuren! En dat zijn de mannen om wie het allemaal draait. De mannen die de miljonairs  AS Roma op een gelijkspel hielden en dus hebben gezorgd voor de juiste uitgangspositie voor de return in Rotterdam.

Want waar het in de media alleen maar  gaat over misdragende supporters, een bloeddorstige Italiaanse politiemacht en het glasgerinkel van brekende flessen, heeft bijna niemand meer oog voor de knappe prestatie van het Feyenoord 1

Het ging niet over  de Teamspirit die Feyenoord tentoon spreide, het ging niet over de Clasie de dirigent op het middenveld, het ging niet over de goede invalbeurt van Karsdorp , het ging niet over de razendknappe kopbal van Lexie, en ook niet over Kazim die eindelijk eens op de goede plek stond om die bal er in te peren. en het ging ook niet over het Legioen, dat in het stadion werkelijk als 1 man achter Feyenoord stond en de tifosi van AS Roma veelal overstemde.

Alles en iedereen gaat aan deze knappe prestatie van “ons” Feyenoord tegen een veel sterker geacht AS Roma voorbij. En dat vind ik eigenlijk best lullig voor de boys op het veld, die ook heb gevochten voor wat ze waard zijn. Maar dan wel op de plek waar het hoort, het voetbalveld

Rood/witte groet

Leon Heijdra