Maandagmorgen 11:30 (klotetijd. Bedankt Abou!) was het zo ver! De Feyenoord selectie werd gehuldigd voor de winst in het bekertoernooi! Het tijdstip was waardeloos en ook het weer zat niet mee. Toch stond de Coolsingel vol om de eerste prijs in acht jaar tijd te vieren.

En wat een sof werd het! De spelers hadden last van de regen en de kou en wilden het liefst na het maken van de selfies weer zo snel mogelijk naar binnen. Alleen aanvoerder Dirk Kuyt was uitbundig. Die zal als een van de weinigen beseffen wat dit voor de mensen uit Rotterdam betekent. Vroeger werden spelers ook 1 voor 1 naar voren geroepen. Dat was ook nu niet het geval.

Ook het publiek had een aandeel in deze wanvertoning. Bij de gemiddelde EO Jongerendag is het bruisender dan vanmiddag op de Coolsingel. Wat een dooie boel. Het publiek moest opgewarmd worden door Lee Towers. Dan weet je al dat het fout gaat. Deze man kan echt niet meer. Daarna was het de beurt aan het publiek. Maar liefst 264 keer het ‘Hand in Hand’, 87 keer ‘We Love You Feyenoord’ en 45 keer ‘YNWA’. Verder kwamen ze niet. Kwam dit door het weer of door het publiek zelf? Dat bestond voornamelijk uit kinderen en gepensioneerden. Voor kinderen is dit een moment om nooit meer te vergeten. Maar het had zoveel mooier kunnen zijn. Een beetje meer zang, vlaggen, en beweging had geen kwaad gekund. Alle credits voor Het Legioen maar hier was meer van te maken. Laten we hopen dat we niet weer acht jaar hoeven te wachten om te laten zien dat het beter kan.