Vol goede moed vertrokken duizenden Feyenoorders gisteren richting De Kuip. Velen leefden al dagen toe naar, nu al, een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Op de social media hadden velen de grootste moeite om hun zenuwachtigheid verborgen te houden. Dit zou de wedstrijd moeten gaan worden. Dit zou de wedstrijd gaan worden die Feyenoord weer een stap dichter in de buurt van het grote miljoenenbal zou gaan brengen!

Maar eigenlijk was dat ijdele hoop. Na het vertrek van Indi, Janmaat, Pelle en De Vrij, had de directie het gepresteerd om op hun lauweren te rusten en nog geen afdoende versterking aan te trekken. Men liet zich namelijk niet opjagen, aldus Van Geel. Dit schoot bij velen in het verkeerde keelgat, want wat wil je nou? Je wil toch presteren in het miljoenenbal? Je wil toch geld verdienen? Blijkbaar had de directie van Feyenoord al geen positief gevoel over de Champions League, dus ze lieten het na. Dit alles om een dag na de gespeelde wedstrijd toch wel 2 versterkingen aan te trekken in de personen van Wilkshire en Basacikoglu. Welkom zijn ze uiteraard. Toch wil ik nog even refereren aan de uitspraak van onze algemene directeur Gudde. ‘Indien er spelers worden aangetrokken, wil Feyenoord alleen investeren in jonge spelers die nog wat opleveren’. Om een tweetal dagen later een rechtsback aan te trekken van 750 jaar oud.

Uiteraard heb je als Feyenoorder de hoop op een stunt. De hoop dat de ploeg toch verder gaat komen dan dat ze eigenlijk kunnen. De hoop dat ze ook echt alles willen doen om die overwinning uit het vuur te slepen. Gisteravond werd die hoop keihard geliquideerd. Feyenoord speelde erbarmelijk slecht tegen een tegenstander die overigens ook niet veel soeps was. Dat zegt genoeg over de kwaliteiten die er nu rondlopen. Als je uit pure armoede Schaken op de rechtsback positie zet en Verhoek ervoor, dan weet je het wel. Dat gaat niets worden. Maar die hoop. Tja, die hoop.

De vertoning op het veld was dramatisch. Tot zover zijn we het allemaal wel eens. Maar wat mij het meeste stoorde was het volgende: Hoe haal je het in je domme harses om een tribune voor gehandicapten te plaatsen onder het uitvak? Hoe dan? Wat zijn de beweegredenen geweest om die mensen die lekker een potje voetbal willen en kunnen komen kijken neer te zetten onder een stel doorgeflipte Turken? De malloot die dit verzonnen heeft, en er tegelijk voor verantwoordelijk is dat die arme mensen bekogeld werden en dergelijke, moet per direct uit De Kuip verdwijnen en heel snel.

Het aankoopbeleid van Feyenoord is nog steeds niet je van het. Maar het blijkt eens te meer dat we mensen in het maasgebouw hebben zitten die er totaal geen reet van snappen. Als je als Feyenoorder je middelvinger uitsteekt naar een steward krijg je een stadionverbod van 8000 jaar. Maar gehandicapten mogen wel neergezet worden op, de misschien wel, meest gevaarlijke plek in het stadion.

Feyenoord, schaam je diep.